Het nieuwe pensioenstelsel

24 november 2023

Het nieuwe pensioenstelsel is op 1 juli 2023 ingegaan. Vanaf 1 januari 2024 treedt de volgende wijziging in werking: de leeftijd van pensioenregeling deelname zakt naar 18 jaar.

Momenteel is de leeftijd waarop een werknemer pensioen gaat opbouwen 21 jaar. Dit houdt in dat iedere werknemer van 18 jaar of ouder vanaf het nieuwe jaar deelnemer wordt in de pensioenregeling die voor jouw bedrijf geldt. Voor een aantal pensioenregelingen geldt dat er al pensioen wordt opgebouwd vanaf deze leeftijd, voor hen verandert er dus niets. Voor de werknemers tussen de 18 en 21 jaar betekent dit dat zij een percentage van hun salaris af gaan dragen aan pensioendeelname. Voor werkgevers betekent dit dat zij voor een groter deel van hun personeelsbestand pensioen moeten gaan afdragen.

Hulp nodig? 

Heb jij vragen over de wijziging van het pensioenstelsel en wat je daarvoor moet regelen? Neem dan gerust contact op met jouw salarisadviseur of met Dianne Postma.

Contactpersoon

Dianne Postma
Junior Salarisadviseur
 

Meer weten over personeel?

Lees ook onze andere blogs of neem direct contact met ons op!

 

Plan een kennismaking in!

 

 

Een transitievergoeding is een financiële vergoeding die de werknemer kan gebruiken voor de overstap naar een nieuwe baan. Wil je hier meer over weten? Lees onze blog hier!

Wat doe je als een medewerker niet aan de verwachtingen voldoet? Ontdek hoe je adequaat reageert in ons artikel. We bespreken alles over het verbetertraject en de wettelijke verplichtingen waar je als werkgever mee te maken hebt.

Benieuwd naar het geheim achter een soepel draaiende organisatie? In dit profiel komen taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden samen om een gestroomlijnde werkomgeving te creëren.

Is er sprake van ontslag op staande voet? Dan eindigt de arbeidsovereenkomst per direct. In onze blog lees je alles over de regels bij ontslag op staande voet.

Met beroepskeuringen draag je bij aan gezonde medewerkers en het terugdringen van verzuim. Lees meer over ons aanbod van wettelijke en medische keuringen.