Over Bentacera

Bentacera is - met momenteel 6 vestigingen - een van de grootste accountancy- en advieskantoren van Noord-Nederland. Betrokken zijn en de juiste specialist op het juiste moment verbinden met jou als opdrachtgever.

Adviseren en Inspireren! Dat is onze kracht. Kracht die zijn oorsprong vind in lef én ondernemen. Dit alles met de menselijke maat. Stap voor stap, maar altijd met de focus op vooruit. Mét succes, na bijna 100 jaar zetten we nog steeds stappen vooruit.

Of het nu gaat om accountancy, fiscale- en bedrijfsadvisering, personeelsbeleid, arbo en verzuim, financiële planning of internationaal zakendoen. Bentacera kan uw altijd verder helpen!

Bentacera beschikt over ruim 300 specialisten die we op het juiste moment aan je verbinden. Betrokken adviseurs die jou graag helpen.

Bentacera

Bentacera door de jaren heen

 1. Westersingel

  1922 - Start Terpstra & Kooi

  Bij het Martiniplein, aan de Westersingel in Sneek wordt op 1 juli 1922 de voorloper van BENT opgericht: Terpstra & Kooi.

 2. Voorbeeld9

  1993 - Start digitalisering

  Bij Terpstra & Kooi worden de eerste computers in gebruik genomen. Hiervoor werd alle administratie nog met de hand gedaan. Vanaf 1993 konden de collega's digitaal gegevens verwerken en om de beurt aan de slag op de computers.

 3. Voorbeeld10

  1995 - Oprichting Acera

  Acera vormt zich uit een voortzetting van de Friese tak van de voormalige noordelijke Zijlstra Wisman groep. Met een groep van ruim 50 collega's en kantoren in Dokkum, Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. 

 4. Hegedyk 7

  1998 - Verhuizing naar Hegedyk

  Na 86 jaar verhuist de voorloper van BENT: Terpstra & Kooi van de Westersingel naar de Hegedyk 7, waar nu het huidige pand van Bentacera Sneek zich bevindt. 

 5. Voorbeeld21

  2006 - Ontstaan van BENT

  Op 1 juli 2006 gaan Terpstra & Kooi (Sneek) en kantoor Burghgraef, De Jong & Schilstra (Bolsward, Franeker & Makkum) de krachten bundelen om meer ruchtbaarheid te krijgen in Zuidwest-Friesland. Twee jaar later, in 2008, wordt de naam BENT in gebruik genomen.

 6. Voorbeeld8

  2011 - Centralisatie BENT

  Het kleine kantoor van BENT in Makkum wordt losgelaten. BENT heeft op dat moment ruim 70 professionals en specialisten in dienst met drie vestigingen in Bolsward, Franeker en Sneek.

 7. Operatie Noordkracht

  2012 - Start Operatie Noordkracht

  Met de werktitel Operatie Noordkracht en de slagzin Verder Bouwen op Vertrouwen starten BENT en Acera de voorbereidingen voor een fusie naar een nog krachtigere organisatie in Friesland. 

 8. Bentacera

  2013 - Bentacera Begint

  BENT (Bolsward, Franeker & Sneek) en Acera (Dokkum, Drachten, Heerenveen & Leeuwarden) ronden Operatie Noordkracht af en fuseren onder de naam Bentacera. De redenen achter de fusie is om meer daadkracht in Friesland te krijgen en de specialistische kennis uit te breiden. 

 9. Voorbeeld7

  2014 - Sluiting kantoor Franeker

  Door groei en centralisatie binnen de organisatie, met name in de controlepraktijk, wordt besloten om het kantoor in Franeker te sluiten en de verschillende diensten onder te brengen op de andere kantoren om deze door te laten groeien. 

 10. Bentacera Courant

  2014 - Ontstaan kernwaarden Bentacera

  De huidige kernwaarden van Bentacera komen naar voren. Betrokken, Eerlijk, Vertrouwen, Kwaliteit en Puur. Een mooi proces over wat de collega's willen uitdragen naar de klanten, maar ook naar de collega's. Deze waarden zijn de genen, de identiteit van Bentacera

 11. Bentacera Kreston

  2016 - Aansluiting bij Kreston Global

  Mede door de snelle groei binnen de Audit & Assurance afdeling en de internationale ambities van de klanten besluit Bentacera zich aan te sluiten bij het internationale netwerk van onafhankelijke accountancy kantoren van Kreston Global

 12. 5 Jarig Bestaan Bentacera

  2018 - 5-jarig bestaan Bentacera

  Bentacera bestaat 5-jaar. Op de foto v.l.n.r.: Algemeen directeur Gooitzen Boonstra, Vennoten Ronald de Jong en Willem Spoelstra met oud-collega's Theo de Jong (Voormalig Acera en vader Ronald de Jong), Piet Spoelstra (Voormalig Terpstra & Kooi collega en vader Willem Spoelstra).  

 13. Arbo

  2021 - Eigen ARBO dienst Bentacera

  In juni 2021 heeft Bentacera haar eigen gecertificeerde ARBO dienst. Bentacera Arbo & Verzuim B.V. valt onder het certificaat van de EVI Facilities B.V.

   

   

 14. Groningen

  2021 - Start verbouwingen pand Groningen

  De verbouwingen aan het nieuwe pand in Groningen kunnen in september 2021 beginnen. Dit wordt het eerste kantoor van Bentacera buiten Friesland. Een mooie stap voor de organisatie om het beste accountancy- en advieskantoor van Noord-Nederland te worden!

 15. Verhuisupdate

  2021 - Verhuizing naar van der Nootstraat

  In December verhuist Bentacera Leeuwarden naar een nieuwe locatie in Leeuwarden. De Agoraweg wordt ingeruild voor een groter kantoor aan de Van Der Nootstraat.