Arbo & Verzuim

Grip op verzuim en verlaging verzuimkosten

Als werkgever en werknemer ben je samen verantwoordelijk voor een goede werkomgeving. Als ondernemer moet je daarom flink investeren in werkplezier en een veilige werkplek. Zo voorkom je verzuim en stimuleer je re-integratie. Ben jij als ondernemer je ervan bewust dat jouw aandeel hierin groot is? En van de risico’s?

Ga maar na: in het geval van ziekteverzuim ben je verplicht het loon van de werknemer gedurende twee jaar door te betalen. Ook ben je verplicht om de juiste verzuimbegeleiding in te zetten en eventuele re-integratie mogelijk maken. Maatwerk dus, passend binnen geldende wet- en regelgeving. Heb jij als ondernemer al deze kennis in huis? En tijd? De specialisten van Bentacera Arbo & Verzuim helpen je graag en deskundig.

  • Ervaren casemanagers ondernemen vanaf de 1e verzuimdag actie
  • Grip op verzuim en verlaging verzuimkosten
  • 1 loket voor salarisadministratie, HR-advies, Arbo & Verzuim en advisering
  • Voldoen aan actuele wet- en regelgeving
  • ISO gecertificeerd: gegarandeerd de hoogste kwaliteit
Arbo & Verzuim leaflet Contact

Waarmee kunnen we je helpen?

Als ondernemer loop je risico’s; dat weet jij als geen ander. Maar ken je alle risico’s? Heb jij een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) met plan van aanpak en zo ja, is deze wel up-to-date?

Als bedrijf wil je graag gezonde en vitale medewerkers. Medewerkers met een gezonde leefstijl verzuimen minder en dat bespaart je als werkgever veel kosten. Wij kunnen helpen!

Soms heb je te maken met extra risico’s voor de gezondheid en/of veiligheid van de medewerkers, waardoor er een verplichting bestaat om een aanstellingskeuring of beroepskeuring uit te voeren. Geen tijd? Of lastige materie?

Waarom Arbo en Verzuim Bentaceren?

Een ervaren team met gecertificeerde casemanagers verzuim staat voor je klaar.

Over een lastig onderwerp praktisch en helder adviseren én ondersteuning bieden.

Een gedegen Arbo- en verzuimplan vermindert langdurige uitval en ziekte.

Wij zijn met name actief voor bedrijven in Friesland, Groningen en Drenthe.

 ‘Personeel is het belangrijkste kapitaal van je onderneming’

Hoe fit en gezond zijn jouw medewerkers?

Met een uitgebreide medische keuring toetsen onze specialisten hoe fit en gezond jouw werknemers zijn.

Arbo Welke Zaken Arbo Verzuim

Welke zaken vallen onder Arbo & Verzuim?

Vanaf het moment dat de werknemer zich heeft ziek gemeld en de werkgever de ziekmelding heeft geaccepteerd, hebben de zieke werknemer en zijn werkgever te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. Deze wet heeft een wachttijd van 2 jaar en kent diverse verplichtingen. Door het inzetten van de juiste verzuimbegeleiding worden de zieke werknemer en werkgever begeleid tijdens deze wachttijd.

Er zal een casemanager worden aangesteld. Deze casemanager begeleidt en ondersteunt de zieke werknemer en adviseert zijn werkgever. Tevens zal hij tijdig de juiste interventies inzetten die nodig zijn voor adequaat advies om de werknemer zo snel mogelijk weer terug te krijgen in het arbeidsproces en om een loonsanctie van het UWV te voorkomen.

Stijgend verzuim?! Wij helpen!

Werkstress is in Nederland uitgegroeid tot beroepsziekte nummer 1. Juist ondernemers in het mkb worden hierdoor relatief hard geraakt; een zieke medewerker kost je als werkgever gemiddeld € 250 - € 400 per dag. Tel uit je verlies! Verdiep je in verschillende verzuimverzekeringen en kies de partner die past bij je onderneming. De ervaren specialisten van Bentacera Arbo & Verzuim helpen je graag en deskundig.

Verzuimbegeleiding bij Bentacera

Arbo & Verzuimbegeleiding door Bentacera begint vanaf dag 1 wanneer de werknemer zich ziek heeft gemeld bij de werkgever. De casemanager van Bentacera gaat in overleg met de werkgever en stemt af wat de wijze zal zijn waarop de begeleiding zal worden uitgevoerd. De casemanager maakt een verzuimdossier aan in een verzuimapplicatie. De casemanager verzuim zal de verplichte acties vanuit de Wet verbetering poortwachter bewaken en zal de werkgever tijdig informeren over de uitvoering van deze acties. De casemanager verzuim van Bentacera heeft een providerboog met daarin specialisten.

Wij zorgen ervoor dat jij als werkgever grip krijgt en houdt op het verzuim om zo hoge verzuimkosten te voorkomen. Wanneer de werkgever ook de salarisadministratie bij Bentacera Personeel & Salaris heeft ondergebracht ontstaat er 1 loket waar de werkgever terecht kan voor de salarisadministratie, HR-advies, Arbo & Verzuim en advisering t.a.v. wijzigingen in de wet- en regelgeving. Kortom: 1 unieke plek voor al jouw werkgeversvragen.

Arbo Verzuimbegeleiding

Onze arbodienstverlening is gecertificeerd en aangesloten bij:

Logo Tsg
Logo Tsg
Logo Tsg

Artikelen over Arbo & Verzuim

Klik hier voor meer artikelen over diverse onderwerpen

Hieronder lees je hoe het werkt met de thuiswerkvergoeding vanaf 2022.

We weten allemaal dat de juiste instellingen voor de thuiswerkplek van groot belang zijn om de risico's van fysieke klachten te voorkomen! Een online werkplekcheck kan hierbij uitkomst bieden.

Naast de praktische kant van gezond en veilig thuiswerken is er ook een juridische kant. Want wie is waar verantwoordelijk voor? Zijn de rechten helder en herroepbaar? Wordt de vergoeding fiscaal juist en slim verloond?

Waar thuiswerken voorheen een uitzondering was, is het nu de standaard. De verwachting is dat veel bedrijven het thuiswerken structureel zullen aanhouden, ook als we weer ‘gewoon’ naar kantoor kunnen.

We helpen je graag verder

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Als ondernemer ben je gebaat bij een betrokken arbodienst en een ervaren casemanager die adviseert, signaleert en uitvoert. Een organisatie die je een hoop zorgen uit handen neemt en die je geld bespaart. En dit alles ISO gecertificeerd en AVG-proof.

Interesse? Of wil je eerst graag meer informatie ontvangen omtrent Bentacera Arbo en Verzuim? Neem dan nu vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

We komen graag met je in gesprek, leggen verbinding, zijn een sparringpartner en helpen je verder!

Marieke Scheffer - Bonnema
Register Casemanager Arbo & Verzuim