Belastingadvies

Belastingadvies bij Bentacera: al jouw belastingzaken perfect geregeld

Bij Bentacera begrijpen we heel goed dat fiscale wet- en regelgeving voor jou als ondernemer of DGA geen dagelijkse activiteit is. Belastingen worden vaak als lastig en ondoorgrondelijk ervaren. Het gevoel teveel belasting te betalen groeit.

De belastingadviseurs van Bentacera ondersteunen, kijken samen vooruit en zijn kundig met het zo gunstig mogelijk toepassen van (internationale) fiscale regelingen. als ondernemer of DGA optimaal gebruik maken van fiscale voordelen.

  • Rustig ondernemen, wij regelen al jouw belastingzaken: altijd compliant
  • We zijn betrokken en dichtbij
Contact Belastingadvies
Belastingadvies

Waarmee kunnen we je helpen?

Voor als jouw onderneming krijgt te maken met buitenlandse belastingregels. Bijvoorbeeld door export, internationale samenwerkingsverbanden, e-commerce of het openen van een filiaal in het buitenland.

Iedere ondernemer heeft te maken met BTW. Onze BTW specialisten kunnen u adviseren over nationale en internationale btw-vraagstukken. Ook op het gebied van overdrachtsbelasting kunnen onze specialisten u adviseren.

De economische en sociale ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Een uitgekiende financiële en estate planning geven je rust. Nu en in de toekomst. Hoe goed ben jij op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving?

Van inkomstenbelasting tot schenkbelasting. Iedereen krijgt te maken met belastingaangiften. Met onze expertise ben je er zeker van dat jouw belastingaangiften op de juiste manier worden afgewikkeld. Zo betaal je nooit meer dan noodzakelijk is.

Om de transfer pricing risico’s zo klein mogelijk te houden, is het van belang dat je als bedrijf ‘in control’ bent over jouw commerciële en fiscale positie. Dit is niet alleen het voldoen aan wet- en regelgeving, maar ook het up-to-date houden van uw documentatie en implementatie van transfer pricing.

Bij iedere fusie, overname en samenwerking tussen bedrijven heb je te maken met fiscale wet- en regelgeving. Onze belastingadviseurs weten van de hoed en de rand. Zijn helpen je om dit op de juiste en de fiscaal meest voordeling wijze te realiseren.

Daarom belastingadvies bij Bentacera!

Een groot en betrokken team van ervaren belastingadviseurs staat direct voor je klaar!

Met onze deskundigheid en brede scope behoort een boekenonderzoek tot de verleden tijd

We werken voor ondernemers, familiebedrijven en DGA’s in Friesland, Groningen en Drenthe.

Geen wollige rapporten maar een transparante fiscale strategie die uitzicht biedt op duurzaam succes.

Fiscale kansen benutten en fiscale risico's beperken?

Belastingregels veranderen continu. Heb jij actueel zicht op de fiscale kansen en risico’s van dit moment? Neem gerust nu contact met ons op.

Kreston

Uitgelicht: internationaal ondernemen en belastingen

De zakelijke wereld wordt steeds kleiner. Globalisering en e-commerce openen nieuwe perspectieven. Internationaal ondernemen betekent ook veel nieuwe zakelijke aspecten. Met name op fiscaal gebied. Als je internationaal zaken gaat doen wordt er van je verwacht dat je uitstekend op de hoogte bent van alle nationale en internationale fiscale wet- en regelgevingen. Inclusief onderlinge belastingverdragen. Ken jij bijvoorbeeld alle huidige regels op het gebied van transfer pricing en Europese btw-regelgeving?

Bentacera beschikt over ervaren belastingadviseurs die ruime expertise hebben op gebied van internationaal ondernemen en het belastingrecht wat daarbij komt kijken. Met een frisse blik adviseren wij tal van Nederlandse bedrijven die fysiek of online internationaal ondernemen. Actuele fiscale en internationale ontwikkelingen vormen samen met jouw zakelijke ambities de basis van ons belastingadvies.

Voorkom administratieve rompslomp: laat je juist en tijdig adviseren

Als ondernemer heb je de wettelijke verantwoordelijkheid het juiste btw-tarief toe te passen en de geïnde belasting correct af te dragen aan de Belastingdienst. Echter, de btw kent diverse tarieven: laag tarief, hoog tarief en zelfs een 0% tarief. Daarbij kent de btw een flink aantal regels, uitzonderingen en zelfs vrijstellingen. Hierdoor kan het soms lastig zijn als ondernemer om het juiste btw-tarief vast te stellen.

Er is niets vervelender dan door de Belastingdienst erop gewezen worden dat je een verkeerd btw-tarief hanteert. Die administratieve rompslomp kun je als ondernemer maar beter voor zijn. De ervaren belastingadviseurs van Bentacera helpen je graag met bepalen van de juiste tariefstelling.

Belastingadvies Tijdig Adviseren

Persoonlijk belastingadvies door Bentacera

Als ondernemer of DGA op zoek naar een organisatie die je helpt op het gebied van belasting en aangiftes? Bij Bentacera hebben we fiscale specialisten in huis die met een brede scope optimale ondersteuning bieden bij fiscale vraagstukken. Met onze zorgvuldig opgebouwde kennis en ervaring zijn al jouw vraagstukken op het gebied van belastingen en aangiftes in vertrouwde handen bij Bentacera.

Artikelen over belastingadvies

Voor meer blogs over belastingadvies, klik hier

Een veelgehoorde vraag is of de btw op de bouwkosten of de aankoopkosten kan worden teruggevraagd. Er is een uitzondering!

Ben je het afgelopen jaar gescheiden? Dan moet je goed opletten bij het doen van je belastingaangifte. Neem niet zomaar de ingevulde gegevens over, want dan gaat het mis.

Heb je een natuurlijk persoon betaald voor werkzaamheden en diensten? Dan kan het zijn dat je de Belastingdienst hierover moet informeren.

Ouders met een co-ouderschap hebben recht op de inkomensafhankelijke combinatiekorting als het kind minimaal drie dagen per week bij beide ouders verblijft.

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet verschillende belastingplannen. Martijn Steenhuis blikt terug en kan maar één conclusie trekken: de ondernemer lijkt de dupe te worden.

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet het belastingplan 2023. Twee voorstellen zijn specifiek gericht op belastingen op de bestelauto van de ondernemer.

Wil je graag meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Onze fiscale adviseurs staan voor duidelijk belastingadvies. Wij pakken al je vragen omtrent belasting actief op en kijken vanuit een breed perspectief naar jouw fiscale vraagstuk.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze belastingadviseurs. We komen graag persoonlijk met je in gesprek, leggen verbinding, zijn een sparringpartner en helpen je verder!

Pieter Blaauw
Partner - Fiscaal
Jouke Bonsma
Partner - Fiscaal
Emre Sönmez
Senior Belastingadviseur