Audit & Assurance

Audit en Assurance bij Bentacera: volledig ‘in control’ zaken doen

Het vakgebied van accountantscontrole wordt ook vaak omschreven als Auditing en Assurance. Audit en Assurance biedt inzicht en zekerheid. Voor externe partijen, maar ook voor jou als ondernemer. Dit is ook de reden waarom je als ondernemer moet voldoen aan tal van wettelijke eisen. Eisen die bijvoorbeeld ook bij het controleren van een jaarrekening een rol spelen.

Voor die controle of aanvullende audits kun je bij de experts van Bentacera terecht. Wij werken nauwkeurig, onafhankelijk en volgens de wettelijke regels en eisen die daaraan gesteld worden. Welke ondernemer wil nu niet volledig ‘in control’ zaken doen?

  • Complete ondersteuning bij Audit en Assurance
  • Uitstekend op de hoogte van wet- en regelgeving
  • Vertrouwd en efficiënt zaken doen
Contact Audit
In Control

Waarmee kunnen we je helpen?

Bentacera auditors leveren kwalitatief en hoogwaardige controles van jaarrekeningen, zowel vanuit een wettelijke verplichting of als je vrijwillig jouw jaarrekening wil laten controleren.

Bij pre-audit support draait alles om het 'controle-gereed' maken van de financiële administratie, voordat de externe accountant start met de controle van de jaarrekening. Geen tijd? Of lastige materie?

Tijdelijk capaciteit nodig ter ondersteuning van de financiële administratie? Onze ervaren interim administrateurs en interim controllers kunnen snel bijspringen bij jou op de financiële administratie.

Veiligheid, performance, compliance… Werkt de IT binnen jouw onderneming optimaal? En heb jij realtime toegang tot juiste controle-informatie? IT Audit en Data Analyse bieden toegevoegde waarde voor een consistente bedrijfsvoering.

Consumenten worden kritischer, de overheid koopt duurzaam in en grote bedrijven stellen duurzaamheidseisen. Ondernemingen worden gestimuleerd transparant te zijn over hun duurzame prestaties. Hoe pak jij deze trend op?

Heb je een andere verantwoording nodig waarvoor een controle verklaring of een ander type Assurance verklaring benodigd is? De Assurance-experts van Bentacera helpen je graag!

Waarom je Audit en Assurance Bentaceren?

Bentacera beschikt over een AFM-vergunning voor het uitvoeren van wettelijke controles.

Actuele kennis op het gebied van rapportages en opstellen van documenten ten behoeve van de controle.

Met aansluiting bij Kreston Global heeft Bentacera ruime internationale ervaring op het gebied van pre-audit support.

Wij zijn met name actief voor bedrijven in Friesland, Groningen en Drenthe.

Ondernemen op internationaal niveau

Een onderneming moet rekening houden met een scala aan uitdagingen. Ben je van plan om buiten Nederland te gaan ondernemen of ben je al actief in het buitenland?

Als partner van Kreston Global beschikken wij over unieke expertise waar dan ook ter wereld. Jij ontvangt maatwerk advies omtrent internationaal ondernemen.

Audit In Control (1)

Uitgelicht: controle op de jaarrekening

In Nederland geldt een wettelijk plicht tot controle voor (commerciële) rechtspersonen die aan twee van de drie volgende voorwaarden voldoen en voor twee opeenvolgende jaren:

  • Meer dan euro 15 miljoen omzet
  • Meer dan euro 7,5 miljoen balanstotaal
  • Meer dan 50 (fulltime) werknemers in dienst

Naast deze wettelijke plicht kan er vanuit statutaire verplichtingen of maatschappelijke overwegingen ook gekozen worden voor een controle van de jaarrekening.

Bentacera auditors leveren kwalitatief en hoogwaardige controles van jaarrekeningen, zowel vanuit een wettelijke verplichting of als je vrijwillig de jaarrekening wil laten controleren. Onderscheidend vermogen hierbij is de betrokkenheid van het team met de cliënt om dit proces zo efficiënt en adequaat uit te voeren. Onze auditors staan voor je klaar om de jaarrekeningen te controleren en uiteindelijk te voorzien van een controle verklaring.

Betrouwbare data: hét kompas voor je onderneming!

Niets vervelender dan onbetrouwbare data. Hoe kun jij anders jouw onderneming sturen en voldoen aan wettelijk verplichte documenten? Wij zien betrouwbare data als hét kompas voor jouw onderneming. Twijfel je over de kwaliteit van de data binnen jouw onderneming? Of wil je een professionele audit om te ontdekken hoe de data- en informatievoorziening binnen jouw onderneming structureel verbeterd kan worden.

Zodat jij strategische keuzes kunt maken op basis van betrouwbare data. En dat het tijdig en juist voldoen aan verplichte rapportages niet langer een issue is. Neem gerust vrijblijvend contact met ons. We luisteren graag naar jouw wensen.

Audit Betrouwbare Data

Interim financieel administrateur inhuren via Bentacera?

Onze interim financieel experts bieden tijdelijke professionele ondersteuning op jouw financiële administratie!

Wil je graag meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wil je de jaarrekening laten controleren door de specialisten van Bentacera? En IT audit laten uitvoeren? Of een interim specialist inhuren via Bentacera? Of wil je eerst graag meer informatie ontvangen omtrent het controleren van de jaarrekening?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs of plan een algemene kennismaking. We komen graag met je in gesprek, leggen verbinding, zijn een sparringpartner en helpen je verder!

Richard Nijholt
Vennoot Audit
Geert de Jong
Vennoot Audit