Toekomstbestendig ondernemen

Bentacera is jouw partner in duurzaam ondernemen

In onze snel veranderende wereld word jij als ondernemer geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Die variëren van technologische ontwikkelingen tot toenemende globalisering. Om te groeien in deze dynamische wereld is het essentieel om toekomstbestendig te zijn en je voor te bereiden op de uitdagingen van morgen. Daar helpen wij graag bij!

Kies je voor een samenwerking met Bentacera, dan kies je voor:

 • Complete ondersteuning bij duurzaamheidsrapportering
 • Uitstekende kennis over wet- en regelgeving
 • Professionele begeleiding naar een toekomstbestendige onderneming
Neem contact met ons op
Team CSRD

Waarmee kunnen we je helpen?

Onze duurzaamheidsadviseurs helpen jou graag bij de implementatie van duurzaamheidsverslaggeving. Samen met jou geven we inzicht in duurzaamheid en zorgen we ervoor dat jouw organisatie volledig aan de CSRD-richtlijn voldoet.

Wanneer voldoe je aan de juiste richtlijnen op het gebied van transparantie en duurzaamheid? En wat zijn de laatste ontwikkelingen? Ons team beschikt altijd over alle actuele kennis. Daarmee zorgen we voor helderheid en ontzorgen we jou in dit proces. 

Consumenten worden kritischer, de overheid koopt duurzaam in en grote bedrijven stellen duurzaamheidseisen. Van ondernemingen wordt vereist dat zij transparant zijn over hun duurzame prestaties. Hoe pak jij deze trend op?

ESG 2

De CSRD-duurzaamheidsrapportage

Wat is de impact van jouw bedrijf op de wereld? Die vraag moeten grote organisaties vanaf 2024 in een verplichte duurzaamheidsrapportage beantwoorden. Deze rapportage staat ook wel bekend als de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

De CSRD is een nieuwe Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage. Binnen deze rapportage is er sprake van drie onderdelen, namelijk Environmental, Social en Governance, ook wel bekend als ESG. Wat je precies over deze onderdelen moet rapporteren staat benoemd in de European Sustainability Reporting Standards (ESRS).

Het doel van deze nieuwe rapportageplicht is dat elke grote onderneming straks op dezelfde manier rapporteert over belangrijke thema's als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Geldt de CSRD-richtlijn ook voor mij?

De CSRD-richtlijn gaat eerst gelden voor grote ondernemingen. Je wordt als grote onderneming gezien als je aan minimaal twee van onderstaande voorwaarden voldoet:

 • Meer dan 250 medewerkers
 • Meer dan 50 miljoen euro omzet per jaar
 • Meer dan 25 miljoen euro balanstotaal

Als middelgrote of kleine onderneming ben je nu nog vrijgesteld van de CSRD-rapportageplicht, maar het kan maar zo zijn dat grote ondernemingen duurzaamheidsinformatie bij jou gaan opvragen. Of wat te denken van nieuwe maatregelen, waardoor jij eerder actie moet ondernemen op het gebied van duurzaam ondernemen?

Hoe je het ook wendt of keert, ook als MKB'er is het slim om nu alvast na te denken hoe jij duurzaamheid binnen jouw organisatie inzichtelijk maakt. 

Foto 2

Ontmoet onze specialisten

Ons team van duurzaamheidsadviseurs helpt jou stap voor stap op weg naar een toekomstbestendige onderneming. Maak hieronder alvast kennis met ons team!

Geert de Jong
Vennoot Audit
Menno Vos
Juridisch Adviseur P&S
Walid Moussa
Manager Audit

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wij snappen als geen ander dat het implementeren van deze nieuwe richtlijn een uitdagend proces is. Daarom zijn wij graag jouw partner bij de implementatie van deze duurzaamheidsverslaggeving. Dat doen we via een vast stappenplan:

 • Stap 1: Inzicht
 • Stap 2: Dynamiek
 • Stap 3: Koers
 • Stap 4: Impact
 • Stap 5: Verhaal 

Mede door de samenwerking met onze kennispartner en duurzaamheidsplatform Zero CO2 hebben wij ruime ervaring en beschikken wij over de juiste expertise om jou van A tot Z te begeleiden. Ons team van deskundige adviseurs gaat samen met jou voor het beste resultaat!

Waarom je duurzaamheidsverslaggeving Bentaceren?

Ons team van deskundige adviseurs beschikt over de juiste certificaten op het gebied van duurzaamheidsverslaglegging. 

Door onze samenwerking met kennispartner en duurzaamheidsplatform Zero CO2 hebben wij ruime ervaring met duurzaam ondernemen. 

Wij zijn met name actief voor bedrijven in Friesland, Groningen en Drenthe.

Van duurzaamheidsverslaggeving tot accountancy en bedrijfsadvies; wij hebben de expertise in huis om jou een breed scala aan dienstverlenende oplossingen aan te bieden. 

Wil je graag meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Meer weten over de CSRD-richtlijn en hoe wij jou in dit proces kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs. We komen graag met je in gesprek, leggen verbinding, zijn een sparringpartner en helpen je verder!

Harry Marissen
Senior Relatiemanager & Expert Sustainability
Gooitzen Boonstra
Consultant CSRD-implementatie