Thuiswerkbeleid: goed voorbereid op de toekomst

Als werkgever is het belangrijk om het thuiswerken goed op orde te hebben voor jouw medewerkers, zij zijn immers jouw belangrijkste kapitaal. Thuiswerken is tijdens de coronacrisis de standaard geworden en uit onderzoek blijkt dat ook na de pandemie het thuiswerken vaste voet aan de grond zal krijgen. Tussen de 40% en 60% van de ondervraagde medewerkers wil één tot drie dagen per week thuis blijven werken (bron: Kennisinstituut voor Mobiliteit). Wanneer je jouw medewerkers goed faciliteert, te beginnen bij een thuiswerkbeleid, voelen ze zich gewaardeerd en gewaardeerde medewerkers leveren het beste resultaat! Bovendien verlaag je het risico op (langdurig) verzuim en bespaar je aanzienlijk in de kosten, zo’n €250,- per verzuimdag.

Heb je nog geen thuiswerkbeleid of moet deze herzien worden? De HR-adviseurs van Bentacera ondersteunen je graag bij het opstellen van het beleid, welke bestaat uit een beleidsstuk, een thuiswerkovereenkomst en een thuiswerkinstructie. Bovendien bieden we een online werkplekonderzoek aan voor jouw werknemers.

Wat houdt thuiswerkbeleid in?

Met een goed thuiswerkbeleid creëer je helderheid voor jouw medewerkers omtrent het thuiswerken. Je faciliteert ze in een goede werkplek thuis, zodat ze veilig, gezond en efficiënt kunnen werken. Daarbij voldoe je dan ook aan de verplichtingen die je hebt als werkgever. Aspecten zoals verantwoordelijkheden, verbinding, procedures, Arboregels en dergelijke worden allemaal in de regeling opgenomen.

Wat levert goed thuiswerkbeleid op?

Investeren in een goed thuiswerkbeleid, en dus in jouw medewerkers, kost tijd en geld. Wij zijn ervan overtuigd dat het thuiswerkbeleid op langere termijn de gemaakte kosten terugverdient. Het vergroten van werkplezier, bevlogenheid en efficiëntie plus lagere kosten door minder verzuim zullen de resultaten zijn van een goed georganiseerd thuiswerkbeleid. 

Het thuiswerkbeleid bestaat standaard uit een beleidsstuk, een thuiswerkovereenkomst en een thuisinstructie. Dit kan aangevuld worden met een online werkplekonderzoek en een e-learning training ‘Dynamisch thuiswerken’.

Het beleidsstuk

In het beleid komen verschillende juridische aspecten en HR-aspecten naar voren. Samen maken we het beleid op maat voor jouw bedrijf. Daarbij gaan we in op vragen als: Wat is jouw doel met het thuiswerken? Voor wie is thuiswerken mogelijk en voor wie niet? Hoe zorg je voor verbinding tijdens het thuiswerken? Welke hulpmiddelen faciliteer je en hoe? Betaal je een vergoeding en zo ja, hoeveel? Wat zijn de verantwoordelijkheden van de medewerker? Kortom veel vragen die leiden tot een op maat gemaakt beleid specifiek gericht op jouw organisatie, wensen en behoeftes.

De thuiswerkovereenkomst

eOm het beleid ook juridisch vast te leggen zorgen we voor een thuiswerkovereenkomst per medewerker. Hiermee creëer je helderheid en leg je de wederzijdse verantwoordelijkheden goed vast.

De thuiswerkinstructie

Voor de implementatie van het beleid hebben we vanuit Bentacera we een thuiswerkinstructie ontwikkelt dat jou als werkgever helpt om het thuiswerken samen met de medewerkers goed op orde te brengen. De concrete thema’s uit het beleid worden in de instructie duidelijker en makkelijk toepasbaar gemaakt. Daarnaast kijken we samen hoe je van thuiswerken in de praktijk een succes maakt.

Online werkplekonderzoek & E-learning ‘Dynamisch thuiswerken’

Voor een juiste implementatie en medewerkers écht te kunnen faciliteren werken we samen met TIGRA. Hierdoor kunnen wij jou de mogelijkheid bieden om een online werkplekonderzoek uit te laten voeren of jouw medewerkers een e-learning ‘’dynamisch thuiswerken’’ te laten volgen. 

TIGRA is een veelzijdige organisatie die gespecialiseerd is in het creëren van duurzaam inzetbare, bevlogen en wendbare medewerkers.

Tijdens het online werkplekonderzoek videobelt een TIGRA-adviseur met jouw medewerker. Deze online sessie duurt ongeveer 45 minuten. De medewerker krijgt uitleg over het juist instellen van de thuiswerkplek, maar krijgt ook praktische tips. Een voorbeeld hiervan is: ‘Kijk elke 20 minuten, 20 seconden naar een voorwerp op 6 meter afstand. Op die manier komen je ogen bij beeldschermwerk even tot rust.’ Ook worden er tips gegeven over het houden van een pauze.

De e-learning Dynamisch thuiswerken is puur gericht op het thuiswerken. Hoe creëer je thuis een optimale werkplek, bijvoorbeeld als je keukenstoel en tafel niet in hoogte verstelbaar zijn? Het is belangrijk om een goede werkhouding te hebben, ondanks dat het meubilair wat je gebruikt wellicht niet helemaal passend is. Met het doorlopen van deze e-learning krijg je adviezen op het gebied van meubilair, maar ontvang je ook tips om je thuiswerkdag in te vullen. 

Wanneer je de dienstverlening van TIGRA in wilt zetten voor jouw medewerkers heb je een werkgeverscode nodig, deze is telefonisch óf via het contactformulier op deze pagina aan te vragen.

Investering

De investering voor het thuiswerkbeleid is afhankelijk van de exacte behoefte. Onze adviseurs gaan hier graag met je over in gesprek. De MKB-voucher van de provincie Fryslân vergoedt 50% van de kosten van het thuiswerkbeleid.

De dienstverlening van TIGRA heeft een vaste prijs (per medewerker), te weten:

  • Online werkplekonderzoek € 70
  • E-learning ‘Dynamisch thuiswerken’ € 19,95

Het thuiswerkbeleid via Bentacera

Bij Bentacera hebben we standaard formats ontwikkeld voor het thuiswerkbeleid. Elk bedrijf heeft natuurlijk wel zijn eigenheid. Aan de hand van een vragenlijst gaan we langs wat voor jou van belang is en wat voor jou en je medewerkers werkt. Op basis hiervan richten we het beleid in. Jouw thuiswerkbeleid maken we dus samen.

Meer weten?

Ons HR-team staat je graag bij om gezamenlijk jouw bedrijf en medewerkers te laten groeien en te ontwikkelen om uiteindelijk een optimaal bedrijfsresultaat te genereren.  Neem gerust (vrijblijvend) contact op met onze specialisten via 088-3210700 of door middel van onderstaand contactformulier. 

Nieuwsgierig, maar nog niet overtuigd? Lees dan meer in onze blog over het thuiswerken.

Als je de dienstverlening van TIGRA in wilt zetten voor jouw medewerkers heb je een werkgeverscode nodig vanuit Bentacera. Hiervoor kun je ook contact opnemen met onze HR-adviseurs via bovenstaande mogelijkheden.