Kreston benoemt Bentacera fiscalist Jelle Bakker als Tax Director Europa

03 december 2020

Trots zijn wij bij Bentacera om te melden dat onze internationaal fiscalist mr. Jelle R. Bakker is benoemd als Tax Director in Europa binnen Kreston. Jelle werkt al geruime tijd bij Bentacera en is bovendien al jaren actief betrokken bij het Kreston netwerk, waar Bentacera sinds 2015 in participeert.

In zijn nieuwe rol coördineert en inspireert Jelle de kantoren in Europa die bij het netwerk betrokken zijn. Hij is voor hen het centrale aanspreekpunt op het gebied van internationaal belastingadvies, stimuleert de opbouw van onderlinge relaties, benut de capaciteiten van het fiscale netwerk en zorgt voor een snelle en kwalitatief goede afhandeling van een ondernemersvraag. Zijn persoonlijke missie is "het netwerk van Kreston bekender te maken, zowel intern als extern". Lang niet alle experts binnen het netwerk benutten de mogelijkheden en voordelen van het fantastische netwerk van meer dan 25.000 professionals, dat in de afgelopen 50 jaar is opgebouwd. Ook richting ondernemers is het van belang het internationale netwerk van Kreston breed onder de aandacht te brengen.

Het is "gunnen en kunnen", zo vat Jelle de voordelen van het netwerk samen. Internationaal georiënteerde ondernemers, bedrijven, ook grootzakelijke bedrijven, krijgen van Bentacera de persoonlijke aandacht die ze verdienen en profiteren tegelijkertijd van de kwaliteit die we – lokaal en wereldwijd via het netwerk – leveren. Ondernemers weten dan ook dat opdrachten bij ons in goede handen zijn.

Jelle ziet volop mogelijkheden om nog meer internationaal georiënteerde klanten te helpen. Vanwege de centrale rol binnen Kreston, de nauwe samenwerking met de groeiende controlepraktijk en ook door de recente komst van Auke van der Meer, een ervaren specialist op het gebied van vennootschapsbelasting, internationale structureringen en transfer pricing, naar Bentacera.

Wij spelen snel en adequaat in op vragen van cliënten door gebruik te maken van het netwerk, zowel in Europa als daarbuiten. Vragen variëren van fiscale kwesties, internationale structuren, wettelijke controles, risicomanagement tot aan groeipotentie in het buitenland. Ook ontvangen we via het netwerk vragen van buitenlandse ondernemingen die op zoek zijn om naar mogelijkheden in Nederland. In de afgelopen maanden hebben wij onder meer een beroep gedaan op experts in Engeland, Italië, Polen, Zweden, maar ook in Canada, Singapore en de Verenigde Staten. Veelal is het contact binnen enkele uren geregeld. De vragen worden vervolgens door een expert ter plaatse adequaat opgepakt.

Over Kreston

Kreston Global is een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountants- en advieskantoren in meer dan 125 landen. Kantoren die erin deelnemen voldoen aan internationaal geldende normen en stellen hoge eisen aan integriteit en professionaliteit. Via het netwerk adviseren en ondersteunen wij ondernemende MKB-bedrijven met grensoverschrijdende ambities (import en export) op het gebied van accountantsdiensten, belastingadvies, financieringen, fusies en overnames. Ondernemers profiteren doordat wij via het netwerk snel een beroep kunnen doen op experts en een hoge kwaliteit kunnen garanderen, overal waar je ook zaken doet. Klik hier om meer te weten te komen over Kreston Global

Over Bentacera

Bentacera is een accountants- en adviesorganisatie met een uitgebreid palet aan diensten, gericht op het midden- en kleinbedrijf, internationale bedrijven en de publieke sector. Wij bedienen veel klanten in diverse branches, vooral in het Noorden van Nederland. Als je meer over Bentacera wilt weten, volg ons dan op LinkedIn of Instagram of bekijk onze website, www.bentacera.nl.