Even voorstellen: Marieke Dolfsma

12 april 2024

Maak kennis met Marieke! Tijdens het vak Personeel & Arbeid van de opleiding International Hospitality Management ontstond haar interesse in onder andere arbeidsrecht. Na een loopbaanstart bij ING kwam ze in de uitzend- & payrollbranche terecht, waar ze meer dan 17 jaar met veel plezier heeft gewerkt. Sinds februari is ze onze afdeling Personeel & Salaris (P&S) komen versterken en daarom leren we haar graag wat beter kennen!

Welkom Marieke! Kun je iets over jezelf vertellen?

“Dankjewel! Ik ben Marieke Dolfsma en samen met mijn partner Berry en mijn kinderen Anna & Thomas woon ik in het mooie Drenthe. Na een carrière in de uitzend- & payrollbranche ben ik Bentacera afgelopen februari komen versterken in de functie van manager P&S.”

Hoe kwam Bentacera op jouw pad terecht?

“Tijdens mijn opleiding International Hospitality Management (IHM) kwam ik voor het eerst in aanraking met arbeidsrecht als onderdeel van Personeel & Arbeid. Dit had dusdanig mijn interesse gewekt dat ik besloot mijn afstudeerstage op de HR-afdeling van een hotel te lopen. Na een loopbaanstart bij ING en later in de uitzend- & payrollbranche kwam afgelopen najaar het besluit: het wordt tijd voor een andere branche en een toekomst die dichter bij huis ligt. Zo kwam Bentacera op mijn pad. De pay-off ‘het beste advieskantoor van Noord-Nederland’ wekte mijn interesse en ik dacht, ‘daar wil ik bij horen!’. Ik had nog geen beeld bij accountancy, maar al tijdens de sollicitatie voelde ik me erg welkom. Dat kwam mede door de gesprekken die we op persoonlijk vlak voerden.”

Even Voorstellen Marieke Dolfsma

“Al tijdens de sollicitatie voelde ik me erg welkom. Dat kwam mede door de gesprekken die we op persoonlijk vlak voerden.”

Je bent onlangs gestart als manager P&S. Wat zijn je belangrijkste werkzaamheden en verantwoordelijkheden in deze functie?

“De afgelopen tijd bestond dat vooral uit het kennismaken met mijn team. De afdeling bestaat uit 40 personen en ik vind het ontzettend belangrijk om de mens achter de collega te leren kennen. Onze mensen maken de dienstverlening en om de dienstverlening te begrijpen, is het belangrijk om te weten wie dit doen.

“Ik zie het als mijn taak om van buiten naar binnen te kijken. Wat gebeurt er binnen het landschap van HR en hoe kunnen we voorop blijven lopen? Het is mijn doel om te faciliteren dat onze mensen, die elk een eigen expertise hebben, elkaar weten te vinden én dat de klant ons weet te vinden. Met een gezonde dosis ambitie gaan we als team daarmee aan de slag.”

Welke taken of werkzaamheden geven jou de meeste energie?

 “Ik vind het ontzettend leuk om complexe zaken pragmatisch te vertalen naar onze dagelijkse situatie. Neem bijvoorbeeld de nieuwe duurzaamheidswetgeving, hoe gaan we dat vertalen naar praktische handvaten voor onszelf en voor onze klanten? Dat zijn de vraagstukken waar ik energie van krijg.”

“Wij leveren een mooie bijdrage aan alle facetten van de HR-dienstverlening en daar mogen we trots op zijn!”

 

Wat wil je graag bereiken?

“Ik wil graag bereiken dat (potentiële) klanten beseffen dat we een uitzonderlijk breed palet aan HR-dienstverlening aanbieden. We hebben de kennis en expertise in huis en daarmee onderscheiden we ons van de concurrentie. Door onze verschillende diensten beter zichtbaar te maken wil ik dit besef laten groeien. Wij leveren een mooie bijdrage aan alle facetten van de HR-dienstverlening en daar mogen we trots op zijn!”

Wat is je opgevallen tijdens je start bij Bentacera?

“Dat ik me heel erg welkom voel bij iedereen! Mijn kennismaking is begonnen binnen team P&S en breidt zich verder uit binnen Bentacera, maar ik hoor meerdere keren ‘leuk dat je er bent, fijn dat je er bent’, etc. Dat zorgt ervoor dat ik mijn start hier als heel persoonlijk ervaar.”

Wat staat niet op je cv, maar wil je wel graag dat mensen van je weten?

“Ooit heb ik de ambitie om een alpacaboerderij te beginnen! En dan het liefst in de vorm van een kleine camping of vakantiedorp waar je bijvoorbeeld ook met alpaca’s kunt wandelen. De locatie en naam van de camping weet ik al. Vrienden en familie zijn grotendeels op de hoogte van mijn plannen, dus wie weet wat er over 20 jaar op mijn cv staat?” 😉

Hoe sluit jij je werkdag het liefst af?

Met een podcast! En dan het liefst de misdaadpodcast ‘Napleiten’, die ik tijdens de rit naar huis luister. In deze podcast staan afgeronde rechtszaken centraal, waarin een expert of betrokkene wordt uitgenodigd om de zaak toe te lichten. Vooral het technische verhaal en het juridische stuk achter de misdaad vind ik ontzettend interessant.”   


Dankjewel Marieke, erg leuk om je beter te leren kennen! We wensen je veel succes bij Bentacera. En als we in de toekomst op vakantie willen naar een alpacaboerderij, dan weten we je te vinden!