Bentacera, vanaf 9 juni 2022 ook in Groningen!

07 april 2022

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar op 9 juni opent Bentacera haar zevende kantoor. Het eerste buiten Friesland. Onze collega Emre Sönmez, staat als rasechte Groninger te popelen om vanuit zijn 'homebase' Groningen te veroveren. In dit artikel vertelt hij meer over zichzelf en zijn rol binnen Bentacera. 

 

Ik ben Emre Sönmez en op en top Groninger. Ik ben hier geboren en getogen en na een jaar afstuderen in Amsterdam én een jaar in het westen te hebben gewerkt, wist ik niet hoe snel ik weer naar terug naar Groningen moest, haha! Ik heb alles hier. Mijn netwerk, interesses en natuurlijk mijn familie. En die familie hebben we onlangs mogen uitbreiden met de geboorte van mijn zoontje. Hij is 13 februari geboren, dus ook thuis is het momenteel hard werken.

Verder houd ik erg van sport en dan met name voetbal. Ik beoefen dit ook nog steeds actief en ben regelmatig te vinden op de tribunes van de Euroborg. Daarnaast vind ik basketbal te gek en ben daarmee uiteraard ook supporter van Donar.

Rol binnen Bentacera

Mijn rol binnen Bentacera is die van senior belastingadviseur. Ik doe dit nu nog deels vanuit ons kantoor in Leeuwarden, maar vanaf 9 juni zal ik volledig vanuit ons nieuwe kantoor in Groningen werkzaam zijn. Als professional help ik klanten bij hun fiscale vraagstukken in de meest brede zin van het woord.

Het mooie van werken bij Bentacera is dat ik een organisatie achter me heb staan die als sparringpartner betrokken is bij alle ontwikkelingen bij onze klanten en altijd zoekt naar de juiste specialist bij elke uitdaging. Wij zijn een veelzijdig kantoor en juist door die veelzijdigheid kunnen we in feite elke organisatie helpen. Denk aan onze dienstverlening bijvoorbeeld aan accountancy, auditing, fiscale advisering, bedrijfsadvisering personeelsbeleid, salarisadministratie, arbo & verzuim en zijn we internationaal actief.

Waarom Bentacera?

Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd bij mijn vorige werkgevers. Ik ben begonnen bij een klein kantoor waar iedereen elkaar kende, maar mijn doorgroeimogelijkheden waren beperkt. Daarna ben ik opgepikt door één van de big four. Ook hier heb ik veel geleerd, maar ik was op een bepaald moment uit mijn functie gegroeid. De ruimte om me verder te ontwikkelen en te groeien heb ik bij Bentacera helemaal gevonden.

Hier heerst een onderlinge en regionale betrokkenheid en krijg ik ook nog eens volop ruimte de dingen te doen die ik leuk vind. En dat laatste klinkt misschien wat flauw, maar is voor mij van wezenlijk belang. Ik wil elke dag met energie naar mijn werk gaan en met minimaal dezelfde energie thuiskomen.

Bentacera naar Groningen

Ik kan niet wachten om vanuit Groningen te werken. Maar weet dat ik al bezig ben met de opbouw. Zoals inmiddels bekend ben ik een Groninger in hart en nieren en heb hier de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd, zowel sociaal als professioneel. En dat netwerk wil ik inzetten om een grote bijdrage te leveren aan de opbouw van dit kantoor.
Dit doe ik niet alleen door de kennis en vaardigheden die ik de afgelopen jaren heb verworven in te zetten, maar ook door nu al het verhaal van Bentacera in Groningen te vertellen. Het is mijn ambitie om ervoor te zorgen dat wanneer een ondernemer of organisatie een vraagstuk heeft dat past binnen ons dienstenpakket, Bentacera direct wordt overwogen. En dan het liefst ik in het bijzonder. Zo eerzuchtig ben ik wel, haha!

Maar los van mijn persoonlijke ambities is de stap naar Groningen strategisch heel slim. Bentacera wil het beste advieskantoor van Noord-Nederland zijn. Er gebeurt hier zo ontzettend veel! Daarnaast is de regio gevuld met allerlei interessante ondernemingen; van kansrijke startups tot grote internationale spelers. En het gave van Bentacera is dat wij deze organisaties en alles dat ertussen zit op een hoog niveau kunnen servicen.

Bentacera Groningen over drie jaar

Over drie jaar verwacht ik dat we een kantoor hebben staan met een team van intrinsiek gemotiveerde topprofessionals en onze klanten stuk voor stuk tevreden zijn over onze dienstverlening. Dat we als kantoor dan nog steeds leren en groeien en vooral met veel trots terugkijken op die drie jaar. Omdat we hebben gerealiseerd waar we voor gingen; Bentacera het beste advieskantoor van Noord-Nederland laten zijn, ook in Groningen. En zeker niet onbelangrijk: Bentacera viert dit jaar het 100-jarig bestaan. Dit in combinatie met de opening van ons kantoor in Groningen maakt van 2022 een knaljaar!