Bentacera’s nieuwe vennoot: Richard Nijholt

26 februari 2019

De inkt is nog nat, maar de handtekening staat. Richard Nijholt is per september 2018 vennoot bij Bentacera! De 42-jarige Richard woont met zijn vrouw en drie kinderen in Balk en werkte de afgelopen twintig jaar bij EY, waar hij als student terechtkwam.

Met de komst van Richard wil Bentacera de groei-ambities binnen de controle en ondersteunende dienstverlening verder vormgeven, onder andere bij het verrichten van pre-audit support (ondersteuning bij bedrijven ten aanzien van het afsluitproces van de jaarrekening). Door de steeds verdere opschaling door de grotere accountantskantoren naar de grotere accounts, ontstaat in de Noordelijke regio-markt, steeds meer behoefte aan een lokale accountant met focus op kwaliteit en betrokkenheid.

“In 1998 begon mijn carrière bij EY. Als student accountancy stapte ik binnen voor mijn afstudeerstage, maar na die stage bleef ik. In de eerste jaren was ik volledig werkzaam in de controlepraktijk, later bediende ik een gemengde portefeuille van controle en –samenstelcliënten in Noord Nederland. In die tijd heb ik bij veel bedrijven mogen binnenkijken en kreeg ik hart voor het MKB in het Noorden. In 2012 werd ik zodoende regiodirecteur in het Noorden van die tak.”

“Tien jaar geleden maakte ik kennis met Bentacera. Toen nog Acera, nadat EY een deel van de portefeuille aan Acera had overgedragen. Samen met Pieter Blaauw bezocht ik daarna regelmatig gezamenlijke klanten en aten we soms een uitsmijter. De laatste jaren begon een overstap naar Bentacera al te kriebelen. “In januari dit jaar belde ik Pieter op. Ik zei: ‘Pieter, ik ben in voor een switch.’ Niet veel later zaten we bij elkaar. “Daarna volgde een zorgvuldig traject en heb in de maanden die volgden alle vennoten ontmoet.” De regiogedachte en cultuur van Bentacera vind ik mooi en ik kijk er dan ook naar uit om mijn passie verder te ontwikkelen bij een club die diezelfde passie in elke vezel voelt.”

“Naast netwerk en expertise wil ik kennis en ervaring toevoegen op het gebied van marktbenadering en het verder realiseren van de groei-ambities. Voorop staat echter lekker werken en samen met de cliënten en het team van Bentacera goeie dingen doen. Kwaliteit leveren en plezier hebben met elkaar. Wat dat betreft ben ik een echte teamplayer. En hoewel mijn stoel in Drachten staat, zullen jullie me ongetwijfeld ook op de andere kantoren tegenkomen”, sluit Richard enthousiast af.