Blue Monday? Ga voor Happy Monday!

12 januari 2024

Heeft de jaarwisseling niet de verfrissing gebracht waar je op hoopte? Geen zorgen, je bent niet de enige. De derde maandag van januari staat bekend als de meest deprimerende dag van het jaar, oftewel 'Blue Monday'. De feestdagen lijken ver weg, de dagen zijn kort en donker en goede voornemens zijn verdwenen naar de achtergrond. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is voor deze specifieke dag, komt het fenomeen elk jaar terug in de media.

Wil jij van Blue Monday een Happy Monday maken? Hieronder vind je een aantal tips.

Ontspan, beweeg en ga eropuit!

Wandelen of sporten is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, het stimuleert ook de productie van gelukshormonen. Bij Bentacera krijg je zelfs korting op je sportabonnement en als je wilt, kun je lekker ontspannen tijdens een maandelijkse stoelshiatsu!

Omring jezelf met kleur

Voeg kleur toe aan je leven! Schilder die muur waar je al zo lang over twijfelt of koop een nieuwe outfit in je favoriete kleur.

Zet muziek op

Muziek is een gratis en effectieve manier om dopamine aan te maken en dat zorgt voor een vrolijk gevoel. Muziek kan je humeur versterken en beïnvloeden. Met vrolijke deuntjes kom je de dag zeker positiever door. We hebben zelfs een speciale Spotify-lijst voor je samengesteld.

Blue Monday

Plan een uitje of vakantie

Als jouw vakantie nog ver weg lijkt, kan het helpen om er alvast over na te denken. Blader door online reisbureaus, droom weg bij mogelijke bestemmingen en plan een leuk uitje voor de komende maanden. Het belangrijkste is dat het je een tijdelijk vakantiegevoel geeft!

Durf te veranderen!

Als Blue Monday meer is dan een tijdelijk dipje en als je met tegenzin naar je werk gaat, overweeg dan serieus om een nieuwe baan te zoeken. Bedenk wat je echt wil en als accountancy, belastingadvies of salarisverwerking jou interesseert, bekijk dan onze vacatures via https://werkenbijbentacera.nl/vacatures

Wil je eerst meer weten over het werken bij Bentacera? Neem dan contact op met Winanda en/of Meta van afdeling Recruitment. Dat kan via 088 - 3210800 of recruitment@bentacera.nl.

Laat Blue Monday niet zomaar voorbijgaan, maar maak er juist een dag vol positiviteit en mogelijkheden van. Want bedenk, je hebt altijd een keuze!