Opnieuw voucherregeling MKB Fryslân

27 januari 2022

Vanaf 31 januari 2022 om 09.00 uur is de voucherregeling MKB Fryslân weer aan te vragen via Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

De regeling is bedoeld voor ondernemers die willen innoveren, ontwikkelen en/of leven lang willen leren. De regeling biedt financiële ondersteuning bij het realiseren van deze activiteiten.

De voucherregeling MKB Fryslân is in 2018 voor het eerst opengesteld en sindsdien een groot succes. In 2022 wordt de subsidie voor het vijfde opeenvolgende jaar opengesteld. Vele ondernemers maakten reeds gebruik van de regeling. In 2021 zijn ruim 400 vouchers toegekend. Allemaal projecten die op hun eigen manier bijdragen aan de brede welvaart van Fryslân.

Voorbeeldprojecten binnen Bentacera

Binnen Bentacera hebben we de voucher gebruikt voor financieringsplannen, rendementsverbetertrajecten en het adviseren van ondernemers bij het maken van een toekomstplan voor hun bedrijf.

Wijzigingen ten opzichte van 2021

Ten opzichte van de openstelling van 2021 is er één noemenswaardige wijziging in de regeling aangebracht. In 2022 is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen voor scholing voor personeel en ondernemers. Dit vanwege de vele mogelijkheden op het gebied van scholing vanuit rijksbudgetten en andere regionale platforms (zoals Fryslân Werkt). Wel is er budget beschikbaar voor het volgen van een strategische ontwikkelingsopleiding.

Aanvraag voucher

Aanvragers kunnen maximaal 2 vouchers ontvangen, waarbij vouchers uit het jaar 2021 ook meetellen. Voor de provincies Drenthe en Groningen zijn vergelijkbare regelingen.

Zie voor meer informatie:
https://www.snn.nl/nieuws/wegens-succes-opnieuw-voucherregeling-mkb-fryslan

https://www.provincie.drenthe.nl/@140545/subsidie-mkb-advies-voucher/

https://www.provinciegroningen.nl/subsidies/werken-en-ondernemen/groninger-ondernemersregeling-vouchers/

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via 088-3210800.