Ondernemerskracht - Watersportbedrijf ANJA

12 mei 2020

Watersportbedrijf ANJA houdt zich vooral bezig met het verhuren van open boten. Naast een verhuurvloot van zo'n 70 boten hebben ze ook een tankstation aan het water, en organiseren ze groepsevenementen op en langs het water. Robin Dorenbosch vertelt over hoe zijn bedrijf wordt geraakt door de coronacrisis.

“We hebben nu het meeste last van het uitvallen van alle groepen; Duitse schoolkampen, verenigingen en groepsevenementen die allemaal geannuleerd worden of juist nu in deze periode uitblijven” aldus Dorenbosch. “Alles wat gepland stond tot en met juni is geannuleerd en iedereen die normaal in deze periode iets boekt doet dat nu niet.” Gelukkig mag het watersportbedrijf wel gewoon open blijven, uiteraard met zeer strenge maatregelen. Dorenbosch: “In de receptie hangt een spatscherm, boten worden ontsmet en er staan meerdere handdesinfectiemiddelen voor onszelf en de gasten. Daarnaast verhuren we alleen aan samenwonenden of aan maximaal twee personen die anderhalve meter uit elkaar moeten zitten. Verder accepteren we alleen bankoverschrijvingen of pinbetalingen.” Met al deze maatregelen zorgt het watersportbedrijf ervoor dat ze open kunnen en mogen blijven, en dragen ze bij aan het tegengaan van de verspreiding van het virus.

“Tot nu toe werkt deze manier van werken erg goed”, vertelt Dorenbosch. “De gasten houden zich erg goed aan de maatregelen en we krijgen veel begrip. Huurders zijn opgelucht als ze horen dat we open zijn. Vaak zitten ze al een tijdje thuis en willen ze er graag even uit.” Dorenbosch denkt dat het bedrijf in de toekomst, wanneer iedereen weer welkom is, vaker op deze manier zal gaan werken. ‘Wat we wel fijn vinden, is het uitsluitend accepteren van pinbetalingen bij het tankstation; we gaan kijken of dat ook in het hoogseizoen haalbaar is.”

Tot slot heeft Dorenbosch nog een tip voor collega-ondernemers: “Neem de maatregelen serieus! Hoe eerder we hier vanaf zijn, hoe eerder we weer op volle toeren kunnen draaien.”