Ondernemerskracht: Christel Koning (Hof van de Koning)

03 april 2020

“Samen met het team proberen wij er iets van te maken”, zegt Christel Koning van restaurant Hof van de Koning. “Ons restaurant is gesloten. Ook hebben wij tot nader order geen feesten en partijen”. In het familiebedrijf is het nu ook mogelijk om eten af te halen. Ze hadden altijd al catering, maar ze merkten dat bedrijven het ook minder druk hebben en/of hun medewerkers thuis lieten werken.

“Om voedselverspilling tegen te gaan, hebben wij een select aantal gerechten, waar een ieder van het team in mag meedenken welke het gaan worden. Het is ook erg fijn om de saamhorigheid te ervaren en de lieve reacties van gasten. In omzet gerekend is het misschien niet te vergelijken, maar qua positiviteit is het zeker effectief”. Ze denken er zelfs over na om hiermee in de toekomst verder te gaan.

“Het is belangrijk dat je iets doet dat bij jezelf en jouw onderneming past”, zegt ze op de vraag of ze tips heeft voor collega-ondernemers. Roepen langs de zijlijn, daar heeft ze niet zoveel mee. “Als horeca delen wij alle informatie die gegeven wordt via de verschillende kanalen zoals een KHN (Koninklijke Horeca Nederland). Daarin hopen wij elkaar te ondersteunen en weet een ieder welke maatregelen er zijn. Ook delen wij ervaringen, zoals bijvoorbeeld het afhalen en dat dit voor ons bedrijf en team werkt. Daarin kan een ieder voor zichzelf de afweging maken. Ook hebben wij onderling contact om te kijken wat wij voor een ander kunnen betekenen. Want hoe erg het nu ook voor ons is, het belangrijkste blijft (gelukkig) gezondheid en welzijn. Wanneer je kijkt naar de vitale functies die onze maatschappij draaiend houden, instanties die hun uiterste best doen, kleine en grote initiatieven vanuit onze samenleving, zoals ook de horeca die na de sluiting hun verse producten aan zorginstellingen en voedselbanken heeft geschonken”.

Het zijn moeilijke, onzekere tijden, maar of misschien juist daarom ook bijzondere, ontroerende, mooie en hartverwarmende tijden! Christel heeft geen concrete tip, maar wel een wens en niet alleen voor mijn collega-ondernemers maar voor iedereen: dat je gezond mag blijven en lief mag hebben. Samen staan wij sterk!