Ondernemerskracht - De Haas Bloemen & Decoratieverhuur

20 mei 2020

De Haas Bloemen & Decoratieverhuur is een bloemen- en cadeauwinkel in IJlst. Ook beschikt de winkel over een afdeling decoratieverhuur. Vindt er een (zakelijk) feest of evenement plaats, dan wordt De Haas Bloemen & Decoratieverhuur ingezet om de locatie aan te kleden met meubels, bloemen, planten, etc.

De winkel wordt gerund door de broers Marnix en Peter. Daarnaast bestaat het team uit nog vier werkneemsters: Janke (de vrouw van Peter), Maaike, Monique en Geartsje. De bloemenverkoop loopt tijdens de coronacrisis goed door, vertelt Peter “De mensen kopen graag een bosje bloemen, ze geven bloemen cadeau omdat ze niet op visite kunnen. Dus dat is helemaal geen probleem.” De decoratieverhuur is een ander verhaal, aangezien al vanaf 12 maart geen enkel feest of evenement meer mag worden georganiseerd. “Dit geldt tot 1 september, dus we hebben momenteel helemaal geen omzet met de decoratieverhuur. Het komt er in het kort op neer dat onze omzet is gehalveerd”, aldus Peter.

Hoe zorgt De Haas Bloemen & Decoratieverhuur ervoor dat de onderneming blijft draaien? Peter: “We hebben geluk dat we twee afdelingen hebben: een verkoop- en verhuurafdeling. Ook al ligt de verhuur stil, de verkoop gaat gewoon door. Het is dus ons geluk dat we het kunnen opvangen met de winkel.” En dat blijkt effectief. Daarnaast hebben ze nog een voordeel, legt Peter uit: “Omdat er nu niks wordt verhuurd, kunnen we alles opknappen en vernieuwen. Dus als de evenementen weer mogen beginnen, is alles weer als nieuw. Verder kun je hier als ondernemer gewoon niets aan doen. Je moet een beetje geluk hebben.”