BTW en overdrachtsbelasting

Btw en overdrachtsbelasting, hoe behoud jij het overzicht?

Als ondernemer vastgoed kopen op verkopen? Wees ervan bewust dat bij de aan- en verkoop van vastgoed de btw en overdrachtsbelasting een belangrijke rol spelen. Deze belastingen komen echter niet alleen kijken bij de aankoop van vastgoed, maar ook bij de (her)ontwikkeling, verkoop, exploitatie en het gebruik ervan. In specifieke situaties betaal je als koper geen overdrachtsbelasting, maar omzetbelasting over de koopprijs. Soms moet je het zelfs allebei betalen, dan is er een samenloop. Hoe behoud jij het overzicht?  

  • Met ons praktische advies voorkom je geschillen met de Belastingdienst
  • Met een goede planning kun je als (ver)koper flink besparen
Belasting BTW

Daarom advies van Bentacera over BTW en overdrachtsbelasting

Een groot en betrokken team van ervaren belastingadviseurs staat direct voor je klaar om te helpen!

Met onze deskundigheid heb je geen zorgen meer over BTW en overdrachtsbelasting vraagstukken.

We werken voor particulieren, ZZP-ers, familiebedrijven en grote ondernemingen door heel Nederland, maar zijn altijd in de buurt.

Een betrokken sparringpartner die jouw organisatie fiscaal vitaal maakt én houdt.

Bentacera-interim

Voorkom geschillen met de Belastingdienst

De fiscale regelgeving rondom vastgoed kent een dynamisch karakter. Ieder situatie is uniek en qua advisering over btw en overdrachtsbelasting is maatwerk geboden. Het niet juist inschatten van een case kan grote financiële gevolgen hebben. Vragen over bijvoorbeeld de aftrekbaarheid van 9% of zelfs 21% voorbelasting of het voorkomen van samenloop met de overdrachtsbelasting moeten correct beantwoord worden.

Overigens, ben jij als ondernemer ook exact op de hoogte van de verschillen in kwalificaties van btw-prestaties (levering of dienst)? Het niet juist interpreteren kan eveneens grote impact hebben binnen jouw fiscale en financiële administratie. Voorkom geschillen met de Belastingdienst, neem vandaag nog contact op met de adviseurs van Bentacera.

Partner van Kreston Global: wereldwijd fiscale kennis beschikbaar

Bentacera is partner bij Kreston Global: een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountantskantoren. Met een uitstekende reputatie voor het leveren van betrouwbare adviesdiensten: audit, tax en corporate finance, aan ondernemende MKB-bedrijven met grensoverschrijdende ambities. Kreston Global heeft de juiste mensen met de juiste kennis en expertise op de juiste plaats.

Onze internationale partners hebben een sterk regionale binding in het land waarin zij gevestigd zijn. En dikwijls met een landelijke dekking. De mogelijk internationale ambities van jouw onderneming kunnen uitstekend begeleid en gerealiseerd worden met een laagdrempelige toegang tot de internationale partners. Daarbij kan Bentacera - indien gewenst - de regie nemen en kunnen wij je ontzorgen bij het realiseren van de internationale ambities.

Bentacera Kreston Internationaal Ondernemen
Bentacera-personeel

Wil je graag meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Je ziet het geschikte kantoor- of winkelpand of zelfs je droomhuis om jouw ambities verder te kunnen waarmaken. Maar wat komt er fiscaal bij kijken? Of misschien wil je juist vastgoed verkopen en heb je een specifieke vraag over btw en/of de overdrachtsbelasting. Neem gerust contact met ons op. Onze fiscale adviseurs kunnen je snel en adequaat voorzien van relevant advies omtrent btw en overdrachtsbelasting. Wij helpen je graag!