Rust, structuur en regelmaat met een beter rendement.

11 november 2019

Je weet het misschien nog niet, maar er is een grote kans dat ook het rendement van jouw bedrijf beter kan. Best een fijne boodschap, bijvoorbeeld als de onderneming groeit, maar het rendement niet. Wij merken bij onze opdrachtgevers dat een relatief kleine aanpassing al een rendementsverbetering van 10 tot 40% kan opleveren. Als procesoptimalisatiespecialist ben ik hier dagelijks mee bezig en vertel ik hoe dit in zijn werk gaat.

We brengen eerst zo duidelijk mogelijk in kaart hoe het ervoor staat met een bedrijf. We analyseren de structuur, systemen, processen en strategie, in samenwerking met de medewerkers van het bedrijf. Zij kennen het bedrijf namelijk als geen ander. Het uiteindelijke doel? Rust, structuur en regelmaat met een beter rendement.

Om te toetsen of er ook bij jou een rendementsverbetering mogelijk is, hebben we de “rendementsverbeteringsscan” ontwikkeld. Dit is een meetinstrument waarmee we kijken naar alle aspecten van de totale onderneming. Zo kunnen we onder andere berekenen of er rendementsverbeteringen mogelijk zijn in jouw specifieke situatie. En zo ja, hoe groot dat rendement dan is. We willen ook voorkomen dat we het wiel niet opnieuw gaan uitvinden, want zaken die goed lopen gaan we natuurlijk niet veranderen.

Uit deze rendementsverbeteringsscan volgt een advies met concrete stappen die je kunt ondernemen als bedrijf. Vaak zijn dit relatief kleine aanpassingen, die een groot resultaat kunnen hebben. Wij zorgen er voor dat het voor iedereen duidelijk is wat er moet gebeuren binnen de organisatie. Dit doen wij onder andere door het opstellen praktische beschreven processen en functieprofielen, waarin de taken en verantwoordelijkheden beschreven zijn. Wij willen een cultuur en structuur creëren, waarin alle medewerkers zich betrokken voelen bij het halen van de doelen van de organisatie. Samen met het management stellen wij een management informatie systeem op. Het management kan op basis van dit systeem de juiste beslissingen nemen en zo het bedrijf de juiste kant opsturen.

Ik ben ervan overtuigd dat we het beste resultaat halen als we samenwerken met jou en jouw medewerkers. Werken met Bentacera betekent persoonlijke interesse in jou en jouw onderneming. Al onze adviseurs staan voor je klaar, ieder met zijn of haar eigen specialisme en ervaring. Zo blijf je met geen enkel vraagstuk zitten.

Vind jij het ook tijd voor meer rust, structuur en regelmaat met een beter rendement? Mogen wij berekenen wat wij voor jou kunnen betekenen? Daag ons uit en neem contact op, wij gaan graag voor je aan de slag!