Ken je de Joodse verwensing “Ik wens je veel personeel”?

23 mei 2019

Je begint met je passie. Je doet waar je goed in bent, je bedrijf groeit. En dan heb je ineens vijftien mensen in je bedrijf rondlopen. Dat was niet de bedoeling! Maar deze vijftien medewerkers zijn nu wel het hart van je bedrijf en ook je belangrijkste kapitaal.

Voor mij als HRM’er spreekt het voor zich dat je als werkgever goed voor je mensen zorgt. Ik zie het echter ook wel anders. “Als ik ze een opleiding aanbied, zijn ze daarna direct weg” of “Ze moeten gewoon doen waar ze voor worden betaald”. Het zijn opmerkingen die ik wel eens hoor. Dat laatste is natuurlijk waar, maar daarmee kom je er niet. Want je wilt kwaliteit leveren, je wilt echte service bieden, je wilt tevreden klanten.

Dit krijg je door te focussen op je medewerkers. Zorg dat er onderling vertrouwen is. Dat zij bij jou ook kwaliteit en echte service ervaren. Zorg dat zij tevreden zijn, dan zorgen zij vanzelf wel dat jouw klanten tevreden zijn.

Bij Bentacera ervaar ik dit ook zo. Er is ruimte, ondersteuning en vertrouwen. Het is aan mij om producten en diensten te ontwikkelen en deze bij onze klanten onder de aandacht te brengen. Hier mag ik mijn eigen keuzes in maken en ik krijg de ruimte om dit uit te voeren.

Als ik twijfel over wat de juiste keuze is, zoek ik afstemming en krijg ik de ondersteuning die ik nodig heb. Dit varieert van een goed advies, tot het volgen van een training ‘adviserend acquireren’ of een opleiding op het gebied van coaching. Ik doe werk waar ik enthousiast van word en ik mag me ontwikkelen. Hiermee voel ik mij als medewerker gewaardeerd en op mijn plaats. Het resultaat is dat ik me volledig inzet voor onze klanten.

Dus zorg goed voor je mensen. Zorg goed voor je belangrijkste kapitaal. Ik wens je veel personeel.

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog, neem dan gerust contact met ons op via 088-3210700