Jouw administratie op orde?

13 december 2016

In het kader van de eindejaarstips, kan jouw administratie natuurlijk niet achterwege blijven. We willen niet herhaaldelijk in gaan op de "standaard eindejaarstips", maar je eens verrassen met iets nieuws, dus daar gaan we!

Zoals je waarschijnlijk niet ontgaan is, is automatisering actueler dan ooit. Zo kun je met de software die wij aanbieden je administratie in grote lijnen automatiseren. Hierbij kun je denken aan het digitaal verwerken van alle facturen of een externe koppeling met je kassasysteem tot een uitgebreid CRM/ ERP systeem. Daarnaast kun je jouw bank koppelen aan je administratie en de betalingen rechtstreeks vanuit het boekhoudpakket bij de bank klaarzetten. Klinkt ideaal hè?

Het digitaal verwerken van de facturen scheelt je namelijk veel tijd. Zo kun je jouw facturen digitaal inzien, en indien gewenst accorderen in Basecone, zodat je medewerker de factuur kan inboeken. Als er later nog vragen over een betreffende factuur komen, hoef je deze niet meer op te zoeken in de map of e-mail, maar is deze gemakkelijk terug te vinden in de boekhouding.

Wanneer de facturen zijn verwerkt kun je deze verder afronden in de boekhouding, door ze bijvoorbeeld in een betaalbatch klaar te zetten. Of, wanneer het activa betreft, kun je deze activeren en automatisch laten afschrijven. Er zijn geen Excel-bladen meer nodig waar alle activa op wordt bijgehouden, ook dit kan volledig geautomatiseerd. En wanneer de factuur betaald is en je de bank automatisch hebt gekoppeld, is ook het verwerken van de bankafschriften "a piece of cake" geworden. Het systeem herkent namelijk de betalingen en ontvangsten van klanten.

Administratie is belangrijk, maar wat voor jou misschien nog wel veel belangrijker is, is je debiteurenbeheer. Omdat alles administratief goed verwerkt is, kun je gemakkelijk je openstaande posten beheren, omdat je op elk moment van de dag de nieuwste versie beschikbaar hebt. En naast je openstaande posten zijn ook je tussentijdse cijfers zo goed als gereed na de verwerking van de administratie.

Leuk en aardig allemaal, maar hoe krijg je dit nou voor elkaar? We hebben beschikking over verschillende pakketten waar realtime informatie uit kan worden gehaald. Zelfs je personeelsinformatie is inzichtelijk als je deze hebt gekoppeld aan de administratie. Naast de administratie kunnen wij je digitaal bedienen via de portal, ook wel Cloud genoemd. Hierin kunnen wij in een beveiligde omgeving informatie met je uitwisselen.

Al deze tips besparen je tijd welke je kunt gebruiken voor hetgeen waar je goed in bent. Namelijk het ondernemen!