Heb jij de MKB voucher al aangevraagd?

29 maart 2022

Vanaf 31 januari 2022 is de voucherregeling MKB Fryslân weer aan te vragen via Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Wil jij als ondernemer groeien met jouw bedrijf? Dan kan de MKB voucher daar financiële ondersteuning voor bieden.

De voucherregeling MKB Fryslân is in 2018 voor het eerst opengesteld en sindsdien een groot succes. In 2022 wordt de subsidie voor het vijfde opeenvolgende jaar opengesteld. Veel ondernemers maken sindsdien gebruik van de regeling om te werken aan de toekomstbestendigheid.

In 2021 zijn ruim 400 vouchers toegekend. Stuk voor stuk projecten die op hun eigen manier bijdragen aan de ontwikkeling en groei van bedrijven. Ook de dienstverlening van Bentacera komt in aanmerking voor subsidie vanuit de MKB Voucher. Vanuit Bentacera hebben we de voucher gebruikt voor financieringsplannen, rendemenentsverbetertrajecten en het adviseren van ondernemers over de algehele bedrijfsvoering en HR beleid.

Waar kan ik de MKB Voucher voor gebruiken?

Strategische HR Projecten
Wil jij als ondernemer aan de slag met (door)ontwikkeling van HR-beleid, terwijl de drukte van de dag steeds om jouw aandacht vraagt? De juiste HR-instrumenten toepassen resulteert in structuur en duidelijkheid voor jouw organisatie en zorgt voor meer betrokkenheid van jouw medewerkers. Vanuit nieuwe inzichten kun je verder denken over complexe personeelsvraagstukken.

Wil je in strategisch HR investeren? Dan kun je een voucher aanvragen om een adviesplan te laten opstellen op het gebied van strategisch HR. Het gaat hierbij om een HR-beleidsplan, inclusief de implementatie daarvan. Een dergelijk plan is toegespitst op strategische ontwikkelingen binnen het bedrijf, die gericht zijn op de lange termijn. Dit betekent dat de kans groter is dat de voucher wordt toegekend wanneer er een goed strategisch HR-plan beschreven is. Het gaat daarbij om meerdere HR-thema’s en de combinatie daarvan. Zoals het opstellen van functieprofielen en tegelijkertijd het opzetten van een gesprekkencyclus. Andere mogelijkheden kunnen ook zijn:

  • Medewerkerstevredenheidsonderzoek; hierbij vormen de uitkomsten van een dergelijk onderzoek input voor het opstellen van een strategisch plan;
  • Opstellen van een personeelshandboek;
  • Opstellen van thuiswerkbeleid;
  • Opstellen van beloning- en bonusbeleid.

Bedrijfsontwikkeling
Wil jij de volgende stap zetten met jouw bedrijf? Dan kun je de voucher ook aanvragen om een adviesplan te laten opstellen door een externe deskundige. Dit kan een bedrijfs-, financierings-, procesoptimalisatie- of innovatieplan zijn. Een bedrijfsplan, ook wel ondernemingsplan genoemd, brengt de haalbaarheid van de plannen van jouw bedrijf in kaart. Een goed en doordacht bedrijfsplan is een essentieel onderdeel voor het succes van jouw bedrijf. Het levende document(plan) plant in de regel 3 jaar vooruit en beschrijft de route die jouw bedrijf wil nemen om de plannen te realiseren. Een andere mogelijkheid is het financieringsplan. Met een financieringsplan kun je mede bepalen of jouw bedrijfsplan financieel haalbaar is. Het plan kan bijvoorbeeld nodig zijn om potentiële financiers te overtuigen om geld in jouw bedrijf te investeren.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor een rendementsverbetertraject. Een bedrijf staat nooit stil, de omstandigheden kunnen snel veranderen, denk bijvoorbeeld aan de prijsstijgingen van grondstoffen. Om die reden kan het lastig zijn als ondernemer om de juiste focus te houden. Met een rendementsverbetertraject krijg je grip op jouw bedrijf door de juiste prijzen te hanteren (denk bijvoorbeeld aan het hanteren van de juiste kostprijs) en heb je wekelijks de beschikking over actuele managementinformatie.

De MKB Voucher helpt jou om het maximale uit jouw bedrijf te halen.

Voor wie is de MKB Voucher beschikbaar?

De MKB Voucher is beschikbaar voor ondernemers actief in het midden- en kleinbedrijf en gevestigd in de provincie Friesland.

Wat vergoedt de MKB Voucher?

In totaal mag je twee keer een subsidie ontvangen voor de Voucherregeling MKB Fryslân 2021-2023. De subsidie vergoedt maximaal 50% gemaximeerd tot een bedrag van € 2500 per aanvraag. Voorbeeld: bij een offerte van € 5000 ontvang jij als ondernemer een subsidie van € 2500.

Niet getreurd wanneer je met je bedrijf niet gevestigd bent in Friesland. Voor de provincies Drenthe en Groningen zijn vergelijkbare regelingen. Op onderstaande websites vind je meer informatie over deze regelingen:
https://www.provincie.drenthe.nl/@140545/subsidie-mkb-advies-voucher/

https://www.provinciegroningen.nl/subsidies/werken-en-ondernemen/groninger-ondernemersregeling-vouchers/

Interesse of meer weten?

Wil je gebruik maken van deze voucherregeling om het maximale uit jouw bedrijf te halen? Of heb je vragen? Neem dan contact via onderstaand contactformulier of bel 088 321 0 800.

Meer informatie over de subsidie is te vinden op https://www.snn.nl/ondernemers/voucherregeling- mkb-fryslan-2022