Bentacera HR-interim: het steuntje in de rug voor jouw HR-beleid!

23 juni 2021

Jouw mensen zijn het belangrijkste goed van jouw bedrijf. Je ondersteunt ze zo goed mogelijk om te zorgen dat zij met plezier kunnen presteren. Soms heb je hier een HR-medewerker of zelfs afdeling voor. Nu kan het zijn dat jouw eigen HR-adviseur ziek is of met zwangerschapsverlof gaat. Of je groeit zo sterk dat je onvoldoende capaciteit hebt om jouw mensen op HR-gebied goed te ondersteunen. Of je merkt dat je onvoldoende kennis en kunde in huis hebt en wil dit tijdelijk inhuren. Bentacera heeft hier de oplossing voor!

Onze interim HR-adviseur helpt je verder

Vanuit het HR-adviesteam van Bentacera helpen we jou graag verder. Op interimbasis kunnen wij jou op flexibele wijze van dienst zijn. Interim betekent dat we voor bepaalde tijd jou, en jouw bedrijf, ondersteunen bij HR-werkzaamheden. Jij bepaalt hoe vaak, hoe lang en wanneer jij een beroep doet op de expertise van de HR-adviseur.

Door de inzet van de HR-adviseur kun jij dit deel loslaten en je focussen op waar jij goed in bent: ondernemen. Daarbij levert een goed HR-beleid duidelijkheid op voor jouw medewerkers en dat leidt er weer toe dat zij zich met meer energie, beter kunnen focussen op hun werk. Je krijgt minder vragen over hoe het nu ook alweer zat met de verschillende regelingen en ook heb je gewoon minder gedoe. Je zult zien dat je betere mensen aan kan nemen, dat mensen zich sneller ontwikkelen en dat de motivatie en betrokkenheid groter wordt.

Een voorbeeld uit de praktijk

Zelf ben ik op dit moment bij één van onze klanten met een interimklus bezig. Het bedrijf heeft een sterke groei doorgemaakt. De ondernemer merkt dat hij meer structuur nodig heeft in zijn bedrijf. Hiervoor zijn we gestart met het opzetten van het HR-beleid.

Samen met de ondernemer en zijn mensen heb ik de organisatiestructuur aangepakt, doelen helder geformuleerd, functieprofielen gemaakt, de gesprekkencyclus opgezet en het personeelshandboek is nu net in concept klaar. Voor de komende maanden staan het beloningsbeleid en het opleidingsbeleid op de planning.

Met bovenstaand beleid heeft de klant zijn structuur op orde en kan hij duidelijkheid geven aan zijn medewerkers over wat er van hen verwacht wordt. Deze duidelijkheid leidt weer tot meer focus, en het wordt makkelijker om keuzes te maken. Ook komt er meer aandacht voor ontwikkeling. Dat zal hem helpen zijn mensen te behouden en te laten groeien, erg belangrijk in de voor hem krappe arbeidsmarkt. Het beoogde uiteindelijke resultaat is een bedrijf met betrokken en gemotiveerde medewerkers die samen bijdragen aan succesvol ondernemen.

Als het beleid staat help ik nog met de implementatie. Daarna gaat de uitvoering geleidelijk over naar het bedrijf zelf, waarbij ik op oproepbasis uiteraard beschikbaar blijf. Naast het opzetten van het beleid ben ik een sparringspartner voor de directeur over alle zaken op personeelsgebied en komen er ook operationele werkzaamheden voorbij, zoals het voeren van gesprekken en het regelen van administratieve zaken. Hier spring ik natuurlijk ook in.

Meerdere niveaus

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust (vrijblijvend) contact op via 088-3210700 of door middel van onderstaand contactformulier. Ik help je graag verder!

Lukas van Middelaar