Salarisverwerking Bentacera ontvangt ISAE certificering

02 december 2021

Na het succesvol behalen van ISEA type I certificering in december 2021 is in juni 2022 ook de type II certificering behaald. Vol trots kunnen we hiermee aantonen dat de dienst Salarisverwerking van Bentacera gecertificeerd is volgens de ISAE norm. Dit verhoogt de kwaliteit van ons werk. Met het behalen hebben we nu naast de certificering van onze afdeling Arbo & Verzuim  een tweede volledig gecertificeerde dienstverlening binnen P&S in huis.

Waarom kiezen wij voor certificering?

Wij zijn in het bezit van een ISAE-certificering op ons salarisverwerkingsproces omdat wij het belangrijk vinden dat de klant kan vertrouwen op een goede dienstverlening!

Door onze procedures vast te leggen volgens het ISAE-certificaat borgen wij de kwaliteit door het strikt naleven van de voorgeschreven procedures.

Met de ISAE-certificering werken we aan betrouwbaarheid, het is een volgende stap in de borging van het kwaliteitsniveau dat wij binnen Bentacera nastreven en biedt al onze klanten nog meer zekerheid dat onze werkprocessen op orde zijn.

Certificering Salaris

De certificering levert klanten meerdere voordelen op: 

  • De klant kan steunen op het stelsel van kwaliteitsbeheersing op het gebied van salarisverwerking dat bij Bentacera is ingericht en jaarlijks wordt getoetst op de werking door een externe accountant.
  • De risico’s voor de klant, die zijn salarisverwerking heeft uitbesteed, worden tijdig gesignaleerd waardoor fouten worden voorkomen of beperkt.

Wat is ISAE 3402

ISAE staat voor International Standard for Assurance Engagements. Een ISAE 3402 verklaring toont aan dat de gecertificeerde dienstverlening in controle is en wordt ook wel een Service Oranization Control (SOC) 1 rapport genoemd.

Waarom ISAE?

De ISAE 3402 / SOC 1 kwaliteitstandaard is ontstaan vanuit de wens van organisaties om meer inzicht en controle te hebben op uitbestede zaken, zoals bijvoorbeeld salarisadministratie. 
Alleen auditoren aangesloten bij de International Federation of Accountants (IFAC) mogen een ISAE verklaring afgeven. 

Als dienstverlenende organisatie kunnen we vandaag de dag niet zonder erkenning door middel van externe certificering. Klanten verlangen aantoonbare kwaliteit. Naast ISO wordt ook ISAE 3402 steeds vaker gevraagd. 

Het is een van de weinige verklaringen waarbij maatregelen van kwaliteit ook op de werking worden getoetst (type 2). 

Het verschil tussen ISAE 3402 type 1 en type 2

ISAE 3402 Type 1 - Opzet en bestaan
In het ISAE 3402 type 1 rapport wordt de opzet en het bestaan van het stelsel van beheersmaatregelen beschreven die binnen Bentacera zijn ingericht om de kwaliteit van de (uitbestede) processen te borgen.

Doordat een ISAE 3402 type 1 rapport betrekking heeft op één specifieke datum, is een type 1 rapportage voor een gebruikersorganisatie en haar accountant beperkt bruikbaar omdat hieruit niet blijkt of maatregelen ook goed gewerkt hebben gedurende een bepaalde periode.

ISAE 3402 Type 2 - Opzet, bestaan en werking
Met de ISAE 3402 type 2 verklaring toon je aan dat de uitbestede processen die van invloed zijn op de salarisverwerking, worden beheerst. Hierdoor is de type 2 verklaring met name voor financiële instellingen en accountants, zoals Bentacera, waardevol.

Voordat een organisatie een ISAE type 2 certificaat kan verwerven, dient deze organisatie eerst de audit voor de ISAE3402 type 1 met een goedkeurende verklaring van een erkende auditor te verwerven.

Bentacera heeft voor de certificering van zijn salarisverwerkingsdienst dus de eerste stap gezet en verwacht in het voorjaar de ISAE 3402 type 2 verklaring te kunnen verwerven.

Kies je voor Bentacera, dan kies je voor kwaliteit!

MEER WETEN OVER DE SALARISVERWERKING BIJ BENTACERA

Cobi Osinga vertelt je graag meer. Plan een vrijblijvende kennismaking. Uiteraard kan dit ook digitaal.

Cobi Osinga
Senior Teamleider P&S