Uitstroom van personeel

Op de juiste manier uit elkaar gaan

Afscheid nemen van een medewerker is in veel gevallen niet gewenst en niet gunstig. Of de medewerker nou een nieuwe baan heeft gevonden, de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt of wegens niet goed functioneren wordt ontslagen: uitstroom van personeel kan best een uitdaging zijn.

Hoe zorg je er als werkgever voor dat je toch op een juiste manier uit elkaar gaat? De HRM-specialisten van Bentacera helpen je graag.

  • Strategisch advies over uitstroom van personeel
  • Het voeren en registreren van (exit)gesprekken
Voorbeeld15

Daarom advies en ondersteuning over instroom van personeel via Bentacera regelen

Een betrokken en professioneel team van HRM-adviseurs staat direct voor je klaar.

Onze HRM-specialisten beschikken over volop kennis en ervaring omtrent de uitstroom van personeel.

Helder en praktisch advies: minder kopzorgen voor jou als werkgever en zorgdragen voor een goed imago. 

Onze specialisten zijn met name actief voor bedrijven in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Ondersteuning bij ontslag- en exit-trajecten

Als werkgever wil je ervoor zorgen dat het uitstromen van personeel zo soepel mogelijk verloopt. Het is dan ook van belang de uitdiensttreding serieus te nemen en hier aandacht aan te besteden. Naast het in gesprek blijven met de medewerker tot de laatste werkdag, is het ook van belang de administratieve en juridische afhandeling van het dienstverband correct te verwerken.

De afspraken die zijn gemaakt over het inleveren van bedrijfsmiddelen moeten nageleefd worden, maar ook het juist verwerken van de eindafrekening en de eventuele transitievergoeding, is belangrijk. Alleen dan zorg je ervoor dat je medewerkers ambassadeurs zijn én blijven voor jouw bedrijf.

Voorbeeld21

Artikelen over Personeel

Klik hier voor meer artikelen over diverse onderwerpen

Het personeelsbeleid van een onderneming omvat alle acties en maatregelen die zijn bedoeld de arbeid binnen het bedrijf zo te organiseren, dat het helpt doelstellingen te verwezenlijken. Maar waarom heb je het nodig? Lees hier verder.

Van 15 tot en met 19 november 2021 is het de Week van de Werkstress. In deze week wordt (extra) veel aandacht besteed aan het bestrijden van werkstress. Het thema dit jaar: Mentale Kracht.

Het ‘hybride werken’, zoals het ook wel genoemd wordt, lijkt voor veel bedrijven de standaard te worden. Wat wil jij hier mee?

Bentacera-personeel

Wil je graag meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Heb je vragen over de uitstroom van personeel binnen jouw onderneming? Of speelt er nu een situatie binnen jouw bedrijf waarbij onze HRM-specialisten kunnen bijspringen? Wij helpen je graag zodat de uitstroom van personeel soepel en respectvol verloopt, zodat jij als werkgever geen imagoschade oploopt.

Wil je graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze HRM-adviseurs.

Naast het begeleiden van de uitstroom, bieden wij ook ondersteuning op het gebied van instroom van personeel en doorstroom van personeel Met de kennis en ervaring vanuit het vakgebied, leveren onze adviseurs HRM-ondersteuning op alle vlakken.