IT audit & Data analyse

IT audit en Data Analyse: voor strategische groei

De verwerking van administratieve processen vindt plaats binnen geautomatiseerde (online) informatiesystemen die soms lastig met elkaar communiceren. Een gevolg hiervan kan zijn dat de accountant niet meer voldoende zekerheid heeft omtrent de getrouwheid van de financiële verslaglegging.

Een IT-audit wordt hierdoor steeds relevanter voor bedrijven.  Het doorgronden van geautomatiseerde informatiesystemen vergt specifieke IT kennis. Bentacera kan je ook op dit vlak heel goed helpen.

  • Uitstekende kennis van IT en informatiesystemen
  • Snel toegang tot netwerk met aanvullende specialisten
  • IT en data sparringpartner die jouw interne organisatie verbetert
Audit IT (1)

Daarom IT audit en Data Analyse via Bentacera regelen

Een betrokken team van adviseurs staat direct voor je klaar.

We beschikken over actuele IT kennis en business-intelligence

Bewezen aanpak als basis voor een consistente bedrijfsvoering

Wij zijn met name actief voor bedrijven in Friesland, Groningen en Drenthe

Data advies voor jouw organisatie

Herken je dit: dat je uren bezig met het maken van rapportages in Excel, maar vervolgens weet je niet of de output wel juist is. Je beschikt over heel veel data, maar je weet niet wat je er nou precies mee kunt. Of dat je denkt dat realtime informatie geen optie is voor jullie, laat staan het hebben van voorspellende dashboards.  

Via slimme data-analyse tools kunnen de data-experts van Bentacera (controle) informatie analyseren vanuit de laagste bron van de administraties. Deze rapportages omvatten belangrijke controle -en sturingsinformatie en zijn daarmee uiterst relevant voor de sturing en het ‘in control zijn’ van jouw organisatie.

Beheersing IT een belangrijk controle aspect

De laatste tijd staat IT auditing sterk in de belangstelling doordat wet- en regelgeving de eis van aantoonbaarheid van het in control zijn van organisaties neerleggen bij het (top-) management. Wetten en regels betekenen dat onderzoeken naar de beheersing van de ICT mede de basis zijn voor de controle van de verantwoording door de directie van de onderneming.

Met behulp van onze IT professionals kunnen wij gerichte audits op de systemen uit laten voeren. Deze IT-audits worden gedaan in het kader van de controle van de jaarrekening (Audit Revitalisatie), maar ook steeds meer als verlengstuk van organisatie brede automatiseringsvraagstukken o.a. cybersecurity, prestatieverbetering, informatiebeveiliging en compliance met wet -en regelgeving, IT-governance en IT-risico’s.

Wil je graag meer informatie over IT audit & Data Analyse?

Neem dan vrijblijvend contact met Hans op!

Twijfel je over de effectiviteit van de IT binnen je organisatie? Of heb je behoefte aan betrouwbare en realtime stuurinformatie? Kortom: een volgende stap zetten naar een consistente bedrijfsvoering én groei!

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs óf vul het onderstaande formulier in.

We komen graag met je in gesprek en helpen je verder!

Hans van der Steen
Senior Manager Audit