Bentacera Arbo en Verzuim – het adres voor beroepskeuringen

18 februari 2024

Welke beroepskeuringen bieden wij aan?

Je werknemers zijn het belangrijkste kapitaal van jouw onderneming. Hierbij hoort ook de gezondheid en het zorgen van een veilige werkomgeving. Met een beroepskeuring kun je niet alleen de gezondheid van jouw medewerkers periodiek onderzoeken, maar ook bijdragen aan het terugdringen van verzuim en verbetering van gezondheid en vitaliteit.

In bepaalde branches zijn wettelijke keuringen verplicht om personeel aan te nemen of jaarlijks te controleren. Als arbodienst hebben wij de mogelijkheid om je de volgende keuringen te bieden:

 • Chauffeurskeuringen
 • Rijbewijskeuringen
 • Gezondheidsverklaringen
 • Bodemsanering (A,B,C)
 • Asbestkeuringen
 • Brandweerkeuring
 • Keuring kraanmachinist

Waarom kiezen voor een Preventief Medisch Onderzoek?

Als organisatie wil je investeren in gezonde medewerkers die met plezier naar hun werk gaan. Een van de middelen om dit te bevorderen is het aanbieden van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Het aanbieden van een PMO is niet alleen wettelijk verplicht, maar biedt jou als werkgever de volgende voordelen:

 • Minder uitval en verzuim
 • Het vroegtijdig opsporen van werkgerelateerde gezondheidsrisico’s
 • Inzicht in de productiviteit van je medewerkers
 • Het bevorderen van medewerkers die plezier in hun werk hebben

Een Preventief Medisch Onderzoek bestaat uit een vragenlijst en een (uitgebreid) gezondheidsonderzoek. Daarbij wordt gekeken naar de leefstijl van jouw medewerkers en hun gezondheid in relatie tot het werk. Zo ontstaat een compleet beeld waarbij medewerkers niet alleen advies krijgen over hun persoonlijke gezondheid, maar ook inzicht in risico’s en hoe zij dit kunnen verbeteren.

Vanuit Bentacera kunnen wij periodiek een preventief medisch onderzoek voor jou verzorgen. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen jou adviseren hoe jij een PMO naadloos laat aansluiten bij jouw organisatie.

Hulp nodig? 

Heb je een vraag over beroepskeuringen, een Preventief Medisch Onderzoek of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Bentacera Arbo & Verzuim. Dat kan op telefoonnummer 088-3210800 of via een e-mail naar verzuim@bentacera.nl.

 

Meer weten over personeel?

Lees ook onze andere blogs of neem direct contact met ons op!

 

Plan een kennismaking in!

 

 

Wat doe je als een medewerker niet aan de verwachtingen voldoet? Ontdek hoe je adequaat reageert in ons artikel. We bespreken alles over het verbetertraject en de wettelijke verplichtingen waar je als werkgever mee te maken hebt.

Benieuwd naar het geheim achter een soepel draaiende organisatie? In dit profiel komen taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden samen om een gestroomlijnde werkomgeving te creëren.

Is er sprake van ontslag op staande voet? Dan eindigt de arbeidsovereenkomst per direct. In onze blog lees je alles over de regels bij ontslag op staande voet.

Met beroepskeuringen draag je bij aan gezonde medewerkers en het terugdringen van verzuim. Lees meer over ons aanbod van wettelijke en medische keuringen.

Het wettelijk minimumloon is veranderd. Sinds 1 januari 2024 is het minimum maandloon omgezet naar het minimumuurloon. Wij vertellen je alles over de nieuwe wetgeving en de gevolgen hiervan.