Bentacera Groningen

Toekomstbestendig ondernemen in Groningen

Naast een gezonde dosis lef vergt ondernemen veel specifieke financiële kennis. Duurzame groei realiseren, processen efficiënter inrichten of meer grip op financiën krijgen? Samen gaan we de uitdaging aan. Bij Bentacera werken we met een vaste contactpersoon, jouw inhoudelijke sparringpartner en schakel naar onze ruim 300 specialisten. Met onze brede dienstverlening kunnen we je altijd vooruit helpen.

IK MAAK MIJN EIGEN TOEKOMST

Samen met Bentacera

 

Bentacera Groningen 007 Sky

Bekijk onze diensten

Wij kijken naar jouw onderneming als geheel. Zo zetten we samen slimme stappen vooruit. Of het nu gaat om accountancy, (pre-)audit, fiscale- en bedrijfsadvisering, personeelsbeleid of Arbo en verzuim. 

Bentacera kan jou altijd verder helpen! Met een lokale focus en een internationaal netwerk. Samen, stap voor stap vooruit.

 

Bentacera Accountancy

Accountancy & Administratie

Van het samenstellen van jaarrekeningen tot betrouwbare data.

Diensten Audit

Audit & Assurance

Van gedegen controles van jaarrekeningen tot slimme data-analyse.

Bentacera Arbo

Arbo & Verzuim

Ondernemers ISO-proof helpen bij preventie en verzuimbegeleiding.

Diensten Bedrijfsadvies

Bedrijfsadvies

Wij helpen je helder zicht te krijgen op je organisatie en het nemen van de juiste beslissingen zodat je grip krijgt op je organisatie.

Accountancy-Online

Belastingadvies

Als ondernemer of DGA op zoek naar een organisatie die je helpt op het gebied van belasting en aangiftes?

De Valck 1

Corporate Finance

Voor aan- en verkoopbegeleiding, het opstellen van bedrijfswaarderingen en het aantrekken van financieringen.

Diensten Personeel

Personeel

Van salarisverwerking en HRM tot pensioen en arbeidsrecht. Wij bieden ondersteuning voor al jouw personeelszaken. 

Bentacera-interim

Interim

Tijdelijk een van onze experts nodig? Wij springen graag bij. Samen zorgen we dat jouw bedrijfsvoering optimaal blijft functioneren.

Kreston 2 Background

Internationaal Ondernemen

Als partner van Kreston Global beschikken wij over unieke expertise waar dan ook ter wereld. Jij ontvangt maatwerk advies omtrent internationaal ondernemen.

BENTACERA HELPT JE VERDER

Ondernemen anno 2023 is topsport. Dealen met de energiecrisis, inflatie en personeelstekorten zorgt  steeds weer voor nieuwe uitdagingen. Een sparringpartner die meedenkt over je volledige bedrijfsvoering én met je de diepte in kan gaan om slimme oplossingen te vinden is onmisbaar in deze tijd.

Samen kom je verder

Hoe een samenwerking met Bentacera eruit ziet is afhankelijk van jouw wensen. Zeker is dat we door het inschakelen van onze specialisten samen zorgen voor het beste resultaat. We verwelkomen je graag in ons kantoor in Groningen (of één van onze andere 6 vestigingen) om kennis met ons te maken. Zodat jij kan ervaren hoe het is om met ons aan de toekomst te bouwen.

 

Gooitzen Boonstra

Gooitzen Boonstra

Partner Bentacera

 

Blogs

Inmiddels is er veel informatie over de uitwerking van de TEK. Recent zijn namelijk de criteria voor het aanvragen van de regeling aangepast én de modelprijs voor de gas- en elektriciteitsprijzen is voorlopig vastgesteld. Dit stelt jou in de gelegenheid om een voorbeeldberekening te maken.

Heb je een natuurlijk persoon betaald voor werkzaamheden en diensten? Dan kan het zijn dat je de Belastingdienst hierover moet informeren.

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet verschillende belastingplannen. Martijn Steenhuis blikt terug en kan maar één conclusie trekken: de ondernemer lijkt de dupe te worden.

De eerste modelovereenkomsten voor het inhuren van zzp'ers verlopen. Het is tijd om te verlegen, maar er staat nieuwe wetten en regels aan te komen.

Laat je inspireren door het ondernemersverhaal van Timon Schelfhout en Jona Poel. Twee twintigers die in februari ATMOS Inspections oprichtten en daar nu al een winstgevend bedrijf van maakten.

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet het belastingplan 2023. Twee voorstellen zijn specifiek gericht op belastingen op de bestelauto van de ondernemer.

Directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) die een gebruikelijk loon moeten genieten, moeten zichzelf per 1 januari 2023 mogelijk meer loon uitkeren en gaan meer belasting betalen.

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet het belastingplan 2023. Het bevatte een aantal maatregelen met nadelige gevolgen voor ondernemers.

Het kabinet presenteerde het belastingplan 2023, met daarin een aantal maatregelen die nadelig uitpakken voor IB-ondernemers.

Tijdens Prinsjesdag heeft het kabinet de nieuwe belastingplannen gepresenteerd. Een combinatie van wijzigingen raakt de directeur-grootaandeelhouder (DGA) flink in de portemonnee.

De jubelton wordt vanaf 2023 verlaagd en vanaf 2024 verdwijnt deze volledig. Wil je nog gebruik maken van de jubelton? Dan is nu het moment om actie te ondernemen.

Het verduurzamen van het wagenpark is een mooie stap in de juiste richting. In 2022 kan je nog profiteren van diverse subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen.

Vrijblijvend kennismaken?

Wil jij ervaren hoe het is om met Bentacera samen te werken? Bel Gooitzen of Emre voor een afspraak, of neem contact op aan de hand van het onderstaande formulier. 

Emre Sönmez
Senior Belastingadviseur
Gooitzen Boonstra
Partner
Eric H. U-A-Sai
Partner