Eindejaarsnieuwsbrief Salaris November 2022

18 november 2022

Beste Klant,

We naderen alweer het einde van het jaar. Voor ons breekt een zeer drukke periode aan.

Om ervoor te zorgen dat wij het nieuwe jaar vlot kunnen opstarten hebben we jouw hulp nodig. In verband met de drukke periode kan de mailafhandeling soms iets langer duren dan dat je van ons gewend bent. Wij vragen hiervoor jouw begrip. Uiterlijk binnen 5 werkdagen ontvangt je een reactie

Werkhervattingskas (WHK)

Graag ontvangen wij uiterlijk 15 december de WHK-beschikking van de Belastingdienst!

Eind november/begin december ontvang je deze beschikking. Wij hebben de beschikking nodig om het nieuwe verloningsjaar te kunnen opstarten. Wij ontvangen graag de werkhervattingskas beschikking zodra je deze hebt ontvangen.

Let op! Wij hebben de voor- en achterkant van de WHK beschikking nodig voor verwerking.

Ben je verzekerd via een verzekeraar?

Als je eigen risicodrager bent, ontvang je de polis van de verzekeringsmaatschappij. De complete polis voor de WGA- en/of ZW-verzekering hebben wij ook nodig voor de opstart van het nieuwe verloningsjaar.  

Sommige verzekeringsmaatschappijen verplichten het koppelen van een verzuimverzekering aan een arbodienst. Als dit bij jou van toepassing is, dan ontvangen wij graag deze informatie.

Reiskosten en thuiswerkvergoeding

Zoals je ongetwijfeld hebt gehoord, verhoogt het kabinet vanaf 1 januari 2023 de belastingvrije kilometervergoeding voor reiskosten naar € 0,21 per kilometer.

De thuiswerk-vergoeding wordt mogelijk verhoogd naar € 2,13. Mocht je dit voor jouw werknemers willen regelen, geef dit dan gelijk aan ons door.

Tarieven

“In september 2022 steeg de Nederlandse CPI inflatie naar 14,5%”. Deze nieuwe update publiceerde het CBS recentelijk met de toelichting dat alle producten en diensten in het CPI-mandje 14,5% duurder waren in september dit jaar vergeleken met september vorig jaar.

In december ontvang je van ons in een persoonlijke brief het overzicht van de nieuwe tarieven per 1 januari 2023.

Factuur van 2023

Wij gaan vanaf 2023 werken met staffels. Maandelijks factureren we een vast bedrag. Begin 2024 maken wij dan een eindfactuur op. Dit doen wij op basis van het daadwerkelijk aantal verloonde stroken en de bijbehorende staffelprijs. Het verschil wordt dan verrekend.

Mutaties

Mutaties die van belang zijn voor de afronding van dit jaar of voor de opstart van het volgend jaar, zoals bijvoorbeeld de salariswijzigingen, ontvangen wij graag uiterlijk in december. Hou daarbij wel rekening met de feestdagen!

Alle benodigde informatie mag je sturen naar   salaris@bentacera.nl

Vragen?

Voor vragen, meer informatie en advies kun je contact opnemen met jouw contactpersoon.