Ondernemerskracht - Laboratorium Medisan

01 september 2021

Laboratorium Medisan initieert, ontwikkelt en produceert al meer dan dertig jaar gezondheidsproducten, zowel humaan als veterinair. Hieronder vallen medical devices, sportproducten en specifieke therapeutische producten voor zowel de binnenlandse als buitenlandse markt.

“Als hoogwaardige private label producent, produceren wij voor gerenommeerde A- merken, huismerken, drogisterijen en farmaceutische ketens. Dit doen we vanuit onze productielocatie in Heerenveen met ongeveer 35 medewerkers,” vertelt eigenaresse Anke Mare Haanstra vol trots.

In tegenstelling tot veel andere bedrijven, is de vraag naar de producten van Laboratorium Medisan tijdens de coronacrisis explosief gestegen. “Wij hebben onze ploegendiensten sinds een paar weken uitgebreid om aan de vraag van onze klanten te kunnen voldoen. Met name de vraag naar vitamine C is zowel in Nederland als buiten Nederland fors toegenomen”, geeft Anke Mare aan.

Laboratorium Medisan probeert ervoor te zorgen dat er continu met een vaste groep mensen in dezelfde ploegen wordt gewerkt. Daarnaast produceren ze de gezondheidsproducten in een zogenaamde ‘farmaceutische cleanroom’, waarbij hygiëne en de juiste voorzorgsmaatregelen (denk aan mondkapjes en schone werkkleding) sowieso altijd een vereiste zijn.

Anke Mare: “We moeten ervoor zorgen dat we met elkaar door deze crisis komen. Dat betekent tijdig met alle stakeholders van je bedrijf communiceren en de juiste verwachtingen scheppen. Daarnaast is het grip houden op de cashflow een vast aandachtspunt, zowel in goede als in minder goede tijden.” Dé tip van Anke Mare voor haar collega-ondernemers? “Het allerbelangrijkste is om gezond te blijven en je te houden aan de regels die zijn opgelegd. Alleen op die manier komen we samen uit deze crisis.”