eHerkenning

Wat is eHerkenning?

Met eHerkenning, een inlogmethode vergelijkbaar met DigiD, kunnen ondernemers veilig inloggen op websites van verschillende instanties om zaken veilig online te regelen.

Waarom is eHerkenning belangrijk voor jou?

Steeds meer zaken waarmee jij als ondernemer te maken hebt worden online geregeld. Denk bijvoorbeeld aan de aanvraag van een ontslagvergunning of een zwangerschapsuitkering bij het UWV of aan het doorgeven van mutaties aan pensioenfondsen. Vanwege de bescherming van privacygevoelige informatie is het inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord niet meer voldoende. Daarom hanteren steeds meer instanties alleen nog de inlogmethode eherkenning.

Om er voor te zorgen dat je je zaken snel en goed kunt blijven regelen, is het dus belangrijk om eHerkenning te hebben.

Machtigen Bentacera
Mogelijk regelen wij op dit moment zaken voor jou bij het UWV of bij een pensioenfonds. Om dit ook in de toekomst te kunnen blijven doen, is het belangrijk dat je ons (opnieuw) machtigt. Zodra een instantie, die voor jou van belang is, overgaat op eHerkenning ontvang je hierover een e-mail van ons met informatie en uitleg.

Wil je ons machtigen? Neem dan contact met ons op via e-herkenning@bentacera.nl

eHerkenning aanvragen

Als je ons gemachtigd hebt, dan regelen wij diverse zaken met betrekking tot het UWV of het pensioenfonds voor jou. Met de huidige machtiging kun je niet zelf inloggen om je gegevens in te kijken of andere zaken te regelen waar eHerkenning voor nodig is. Wij raden je daarom aan om ook zelf eHerkenning aan te vragen. Geef dan aan dat wij eHerkenning geregeld hebben bij Reconi een dochteronderneming van de KPN.

In Nederland zijn er verschillende instanties die de inlogmethode eHerkenning aanbieden.(https://www.eherkenning.nl/leveranciers) Belangrijk bij de aanvraag is de vraag bij welke instanties je wilt inloggen.

Sommige instanties vragen namelijk een ander betrouwbaarheidsniveau. Voor de meeste instanties heb je minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 nodig. Wij raden dan ook aan om minimaal dit betrouwbaarheidsniveau aan te vragen. Uiteraard kunnen wij je ook ondersteunen bij deze aanvraag.

De verdere ontwikkelingen rondom eHerkenning volgen? Hou dan onze website in de gaten!

Handleiding voor het aanvragen van een ketenmachtiging via de website van Reconi

Handleiding Eherkenning Ketenmachtiging

Handleiding voor het aanvragen van een ketenmachtiging via 'Mijn Reconi'

Handleiding Ketenmachtiging Verstrekken Aan Intermediair Via Mijn Reconi (Form A) (002)