Belastingadvies

Belastingadvies bij Bentacera: al jouw belastingzaken perfect geregeld

Bij Bentacera begrijpen we heel goed dat fiscale wet- en regelgeving voor jou als ondernemer of DGA geen dagelijkse activiteit is. Belastingen worden vaak als lastig en ondoorgrondelijk ervaren. Het gevoel teveel belasting te betalen groeit. De belastingadviseurs van Bentacera ondersteunen, kijken samen vooruit en zijn kundig met het zo gunstig mogelijk toepassen van (internationale) fiscale regelingen. als ondernemer of DGA optimaal gebruik maken van fiscale voordelen.

  • Rustig ondernemen, wij regelen al jouw belastingzaken: altijd compliant
  • We zijn betrokken en dichtbij
Belastingadvies

Waarmee kunnen we je helpen?

Voor als jouw onderneming krijgt te maken met buitenlandse belastingregels. Bijvoorbeeld door export, internationale samenwerkingsverbanden, e-commerce of het openen van een filiaal in het buitenland.

Iedere ondernemer heeft te maken met BTW. Onze BTW specialisten kunnen u adviseren over nationale en internationale btw-vraagstukken. Ook op het gebied van overdrachtsbelasting kunnen onze specialisten u adviseren.

De economische en sociale ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Een uitgekiende financiële en estate planning geven je rust. Nu en in de toekomst. Hoe goed ben jij op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving?

Van inkomstenbelasting tot schenkbelasting. Iedereen krijgt te maken met belastingaangiften. Met onze expertise ben je er zeker van dat jouw belastingaangiften op de juiste manier worden afgewikkeld. Zo betaal je nooit meer dan noodzakelijk is.

Om de transfer pricing risico’s zo klein mogelijk te houden, is het van belang dat je als bedrijf ‘in control’ bent over jouw commerciële en fiscale positie. Dit is niet alleen het voldoen aan wet- en regelgeving, maar ook het up-to-date houden van uw documentatie en implementatie van transfer pricing.

Bij iedere fusie, overname en samenwerking tussen bedrijven heb je te maken met fiscale wet- en regelgeving. Onze belastingadviseurs weten van de hoed en de rand. Zijn helpen je om dit op de juiste en de fiscaal meest voordeling wijze te realiseren.

Daarom belastingadvies bij Bentacera!

Een groot en betrokken team van ervaren belastingadviseurs staat direct voor je klaar!

Met onze deskundigheid en brede scope behoort een boekenonderzoek tot de verleden tijd

We werken voor ondernemers, familiebedrijven en DGA’s in Friesland, Groningen en Drenthe.

Geen wollige rapporten maar een transparante fiscale strategie die uitzicht biedt op duurzaam succes.

Fiscale kansen benutten en fiscale risico's beperken?

Belastingregels veranderen continu. Heb jij actueel zicht op de fiscale kansen en risico’s van dit moment? Neem gerust nu contact met ons op.

Bentacera Kreston Internationaal Ondernemen

Uitgelicht: internationaal ondernemen en belastingen

De zakelijke wereld wordt steeds kleiner. Globalisering en e-commerce openen nieuwe perspectieven. Internationaal ondernemen betekent ook veel nieuwe zakelijke aspecten. Met name op fiscaal gebied. Als je internationaal zaken gaat doen wordt er van je verwacht dat je uitstekend op de hoogte bent van alle nationale en internationale fiscale wet- en regelgevingen. Inclusief onderlinge belastingverdragen. Ken jij bijvoorbeeld alle huidige regels op het gebied van transfer pricing en Europese btw-regelgeving?

Bentacera beschikt over ervaren belastingadviseurs die ruime expertise hebben op gebied van internationaal ondernemen en het belastingrecht wat daarbij komt kijken. Met een frisse blik adviseren wij tal van Nederlandse bedrijven die fysiek of online internationaal ondernemen. Actuele fiscale en internationale ontwikkelingen vormen samen met jouw zakelijke ambities de basis van ons belastingadvies.

Voorkom administratieve rompslomp: laat je juist en tijdig adviseren

Als ondernemer heb je de wettelijke verantwoordelijkheid het juiste btw-tarief toe te passen en de geïnde belasting correct af te dragen aan de Belastingdienst. Echter, de btw kent diverse tarieven: laag tarief, hoog tarief en zelfs een 0% tarief. Daarbij kent de btw een flink aantal regels, uitzonderingen en zelfs vrijstellingen. Hierdoor kan het soms lastig zijn als ondernemer om het juiste btw-tarief vast te stellen.

Er is niets vervelender dan door de Belastingdienst erop gewezen worden dat je een verkeerd btw-tarief hanteert. Die administratieve rompslomp kun je als ondernemer maar beter voor zijn. De ervaren belastingadviseurs van Bentacera helpen je graag met bepalen van de juiste tariefstelling.

Belastingadvies Tijdig Adviseren

Persoonlijk belastingadvies door Bentacera

Als ondernemer of DGA op zoek naar een organisatie die je helpt op het gebied van belasting en aangiftes? Bij Bentacera hebben we fiscale specialisten in huis die met een brede scope optimale ondersteuning bieden bij fiscale vraagstukken. Met onze zorgvuldig opgebouwde kennis en ervaring zijn al jouw vraagstukken op het gebied van belastingen en aangiftes in vertrouwde handen bij Bentacera.

Artikelen over belastingadvies

Voor meer blogs over belastingadvies, klik hier

Een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting kent zowel voordelen als nadelen. Wat is verstandig in jouw situatie? Lees deze blog voor meer info!

Door de hoge vermogensrendementsheffing in box 3 kan het in bepaalde situaties voordelig zijn om de eigenwoningschuld in box 3 te plaatsen. Maar in welke situaties is dit mogelijk en wanneer is het ook gunstig?

Het coronavirus heeft de wereld flink opgeschud. Eén van de vragen die momenteel in deze context bij het ondernemende deel van ons land speelt, is: ‘Hoe beperk ik mijn privé-aansprakelijkheid?’

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) van je eigen vennootschap ben je verplicht om jezelf een salaris (gebruikelijk loon) toe te kennen

Als gebruiker van een elektrische leaseauto kan alleen de gedachte aan een verre reis je al flink wat stress bezorgen. Als oplossing kun je jouw werkgever vragen om een vervangende auto. Maar hoe zit het dan met de bijtelling? Wij vertellen jou er alles over.

Wij beseffen ons dat dit niet het leukste onderwerp is om over na te denken, maar door een goed testament op te stellen kun je veel (financieel) leed voorkomen. Een goed testament kan in veel gevallen een grote belastingbesparing opleveren.

Bentacera-personeel

Wil je graag meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Onze fiscale adviseurs staan voor duidelijk belastingadvies. Wij pakken al je vragen omtrent belasting actief op en kijken vanuit een breed perspectief naar jouw fiscale vraagstuk. Graag onze expertise inzetten? Of wil je meer informatie over de kracht en de voordelen van ons belastingadvies? Neem vrijblijvend contact op met een van onze belastingadviseurs. We komen graag persoonlijk met je in gesprek, leggen verbinding, zijn een sparringpartner en helpen je verder!