Voucherregeling MKB Fryslân 2023 vanaf 6 februari aan te vragen

25 januari 2023

Vanaf 6 februari 2023 is de voucherregeling MKB Fryslân weer aan te vragen via Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). De regeling is bedoeld voor ondernemers die willen innoveren en/of ontwikkelen met behulp van een externe deskundige. De voucher kan ook ingezet worden voor het laten schrijven (en implementeren) van een HR-beleidsplan of voor een opleiding op het gebied van strategische ondernemingsontwikkeling.

Wat houdt de subsidie in?

Ondernemers kunnen 50% subsidie krijgen, als deze wordt besteed aan een adviesvraag dan bedraagt de subsidie maximaal €2.500,-. Als de subsidie ingezet wordt voor een opleiding, is het maximale bedrag €5000,-.

Indien de subsidie wordt aangevraagd voor bedrijfsontwikkeling of innovatie-advies mag de deskundige alleen het plan opstellen. Als de aanvraag gericht is op strategisch HR mag de subsidie ook ingezet worden voor uitvoerende werkzaamheden.

Voorbeeld projecten

Binnen Bentacera hebben we de voucher gebruikt voor financieringsplannen, rendementsverbetertrajecten en het adviseren van ondernemers bij het maken van een toekomstplan voor hun bedrijf. Het laten opstellen van een advies voor energiebesparing is ook een mogelijkheid.

Succesvolle subsidie regeling

De voucherregeling MKB Fryslân is in 2018 voor het eerst opengesteld en sindsdien een groot succes. In 2023 wordt de subsidie voor het zesde opeenvolgende jaar opengesteld. Vele ondernemers maakten reeds gebruik van de regeling met projecten die op hun eigen manier bijdragen aan de brede welvaart van Fryslân.

Voucher aanvragen

Aanvragers kunnen maximaal 2 vouchers ontvangen, waarbij vouchers uit de jaren 2021 en 2022 ook meetellen. Het indienen van de aanvraag kan via de SNN website. Voor ondernemers in de provincies Drenthe en Groningen zijn er vergelijkbare regelingen.

MEER INFORMATIE NODIG?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met je relatiemanager of met Johan Otten. Je kunt ook gebruik maken van het onderstaande contactformulier.

Johan Otten
Salarisadviseur P&S