Talenten van de toekomst: studenten maken kennis met Bentacera

03 mei 2018

Dit klinkt misschien een beetje cliché, maar de mensen die nu op school zitten zijn onze talenten van de toekomst. Hun ontwikkeling, hun visie op de wereld en de keuzes die ze nu maken hebben direct invloed op hun gedrag op de werkvloer straks. Bij Bentacera weten we hoe belangrijk het is dat deze groep jonge mensen aansluiting vindt met het bedrijfsleven. En dat ze een goed beeld hebben van waar ze terecht kunnen komen en welke mogelijkheden er zijn. Op die manier kunnen ze betere keuzes maken voor hun (en onze) toekomst.

Alleen wéten dat het belangrijk is, vinden we bij Bentacera niet genoeg. We willen als bedrijf een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze mensen. Een leuke manier om studenten te laten snuffelen aan het bedrijfsleven is bijvoorbeeld het organiseren van een inhousedag. Afgelopen week mochten we dit weer doen voor een groep enthousiaste HRM-studenten van Stenden Hogeschool. Ondanks een naderende examenweek en de harde wind was er toch een enthousiaste club studenten nieuwsgierig genoeg om op bezoek te komen op onze vestiging in Drachten.

Om deze jongens en meiden een goed beeld te geven van het soort werkzaamheden waar ze mee te maken krijgen als HRM-er hebben we een interactief programma met ze doorlopen, waarin ze onder andere een praktijkcasus mochten uitwerken. Ook hebben we hun kennis getest met een interactieve quiz en na afloop gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Naast de vele positieve reacties van de deelnemers hebben we zelf ook veel plezier beleefd aan deze dag.

Een andere manier om studenten kennis te laten maken met de praktijk is het aanbieden van stageplekken. Ook op dit moment zijn er weer een aantal stagiairs aan de slag binnen Bentacera. Onze ervaring is dat het erg leuk is om met ze samen te werken en over en weer leren we veel van elkaar. Een voorbeeld van deze samenwerking is deze blog, die ik samen met onze HRM-stagiair Yme schrijf. Hieronder deelt hij zijn ervaringen.

Mijn naam is Yme van der Meer en ik ben vierdejaars student Human Resource Management (HRM) aan Stenden Hogeschool Leeuwarden. Vanaf 4 september maak ik als stagiair onderdeel uit van het HRM-team van de afdeling Personeel & Salaris bij Bentacera. Het vak HRM is erg breed en heeft alles te maken met het menselijke kapitaal binnen een onderneming.

Ik mag van geluk spreken dat ik mag afstuderen binnen een organisatie als Bentacera. De kernwaarden waar Bentacera voor staat (betrokken, vertrouwen, puur, kwaliteit en eerlijk) merk je niet alleen terug in de dienstverlening, maar ook op de werkvloer. Als stagiair heb ik niet het gevoel dat ik anders behandeld word. Ik krijg alle vrijheid en ruimte om mezelf te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de dienstverlening van team HRM. De werkzaamheden die ik mag uitvoeren zijn heel divers. Van het meedenken aan en het uitwerken van een bonussysteem tot het implementeren van een jaarcyclusbeleid (inclusief het opstellen van functieprofielen).

Ik ben met Bentacera in contact gekomen vanuit mijn opleiding, die een samenwerking heeft met Bentacera. Elk jaar komt een personeels- en salarisadviseur het salarisverwerkingssysteem uitleggen aan studenten van de opleiding HRM. Deze studenten mogen vervolgens met de verwerking van een fictief bedrijf aan de slag om een opdracht voor school uit te voeren. Uiteraard heb ik zelf ook van deze samenwerking genoten. Toen het moment om een stage te zoeken was aangebroken, heb ik mij goed georiënteerd. Op een gegeven moment zag ik een vacature van Bentacera voorbijkomen en twijfelde ik geen moment om te solliciteren. Daarna is alles heel snel gegaan en voor ik het wist maakte ik onderdeel uit van de gezellige, hardwerkende en leerzame omgeving van de afdeling P&S.

Ik geloof er oprecht in dat je als bedrijf veel kunt winnen door actief aansluiting te zoeken met de medewerkers van de toekomst. Door nu kennis te maken en je bedrijf voor ze open te stellen leg je een basis voor een succesvolle samenwerking in de toekomst. Dit is, zeker in het huidige klimaat van krapte op de arbeidsmarkt, een mooie manier om je mensen, je werkzaamheden en je visie en waarden als bedrijf te laten zien aan potentiële nieuwe medewerkers.

Wie weet is die leuke student die je nu een kijkje in je keuken gunt, over een paar jaar wel een van je topmedewerkers!