Opstaan voor een helder HR-beleid

01 december 2020

Ik word ’s ochtends wakker en realiseer mij dat ik vandaag weer naar een nieuwe klant mag. Als interim HR-adviseur ben ik natuurlijk wel gewend aan veranderende omstandigheden, maar toch blijf ik elke ochtend die vlinders in mijn buik houden. Voor ik het weet is zo’n dag vol verkennende gesprekken en inleeswerk weer omgevlogen! Hoe fijn is het om aan het einde van de dag te horen dat mijn klant het gevoel heeft dat ik er al jaren werk, in plaats van deze acht uren. 

Je vraagt je misschien af, waarom sta je nog iedere dag op met vlinders in je buik? Dat komt omdat ik weet dat ik iedere dag mensen verder mag én kan helpen: ondernemers met HR-vraagstukken en medewerkers met zaken waar zij tegenaan lopen in het zo goed mogelijk uitoefenen van hun functie. Kleine dingen maar zeker ook grote zaken, waarbij soms de aanleiding niet direct te verbinden is aan het werk. De grootste en mooiste uitdaging in mijn werk vind ik om ervoor te zorgen dat er tussen de werkgever en werknemer sprake is van een duurzame arbeidsrelatie. Oftewel: hoe kunnen we ervoor zorgen dat een werkgever en werknemer zo lang mogelijk gelukkig met elkaar omgaan? Om dit te kunnen bereiken, ben ik onder andere bezig met het opzetten van een HR-strategie, bijpassend HR-beleid en het inrichten of uitvoeren van de standaard HR-processen. Hierbij blijf ik altijd in nauwe verbinding staan met zowel de ondernemer als de werkvloer. 

Bij verschillende organisaties kom ik over de vloer, dit loopt uiteen van organisaties die geen eigen HR medewerker in dienst hebben tot organisaties die te maken krijgen met uitval op hun HR afdeling en daarvoor ondersteuning nodig hebben. Voor die organisaties is het ontzettend prettig dat er bij Bentacera een team is met interim HR-adviseurs die flexibel ingezet kunnen worden, zowel operationeel als meer strategisch (HR Business Partner).  

HR vraagstukken waar ik organisaties onder andere mee help: 

  • Ik heb het idee dat mijn personeelsbestand niet meer uit het juiste aantal mensen bestaat, moet ik nu wel of niet verlengen/ontbinden? Wat zijn daarvan de financiële consequenties?
  • Ik heb geen tijd om nieuwe collega’s te zoeken en heb niet een goede sollicitatieprocedure voor ogen, daarom zoek ik tijdelijke hulp bij werving en selectie
  • Ik vind het belangrijk om periodiek gesprekken te voeren met mijn mensen. Ik kom hier alleen niet aan toe of ik vind het lastig om deze gesprekken aan te gaan. Daarom zoek ik hulp bij het opzetten en/of uitvoeren van de gesprekken-cyclus
  • Ik wil graag helderheid creëren over taken en verantwoordelijkheden van mijn mensen; ik zoek hulp bij het opzetten van een HR-beleid en functieprofielen
  • Ik heb besloten een eigen HR-adviseur/P&O-adviseur in dienst te nemen. Daarom zoek ik hulp bij het opzetten hiervan in de vorm van een tijdelijke ervaren HR-adviseur, die de inwerkperiode en opzet van HR helpt te realiseren.

Herken jij jezelf in bovenstaande situatie en vraagstukken? Neem gerust (vrijblijvend) contact op via 088-3210700.

Ik help je graag verder.