Het InBalansPlan - Zijn jij en je medewerkers in evenwicht?

31 december 2018

Je hebt een groep oudere medewerkers met veel kennis en ervaring. Ze hebben altijd veel voor je bedrijf betekend en zijn hierdoor waardevol voor je. Je merkt echter dat het werken steeds lastiger en zwaarder voor ze wordt. De productiviteit wordt minder en de kans op verzuim neemt toe. Wat kun je doen om hen je waardering te tonen en tegelijkertijd te zorgen voor continuïteit?

Als eerste is het belangrijk dat je je medewerkers centraal zet in je bedrijf. Zij zijn tenslotte je belangrijkste kapitaal. Vanuit die gedachte is de droom dat iedereen hetgeen tot zijn beschikking heeft om lekker in zijn vel te zitten en optimaal te functioneren. Wat dat is, is voor iedereen anders. Nu snappen we dat je het niet iedereen altijd naar de zin kan maken. Daarom is het belangrijk een structuur neer te zetten waarbij je de mensen zoveel mogelijk aanreikt. Belangrijke onderwerpen hierbij zijn cultuur, gezondheid, ontwikkelingsmogelijkheden en een goede balans tussen werk en privé. Dit vatten wij samen in een InBalansPlan (IBP).

 

Bentacera In Balans

Met een IBP zorg je dat je medewerkers in balans zijn op alle belangrijke gebieden tijdens hun werkende leven. Dit maakt dat ze met plezier naar het werk gaan en dat ze doen waar ze goed in zijn.

Als je het IBP goed neerzet, komen je medewerkers in balans én bereik je voor jezelf dat je personeelsbestand in balans is. Je hebt een gezonde leeftijdsopbouw, je hebt de juiste competenties in huis, de personeelskosten zijn in balans, je mensen zijn gemotiveerd, fysiek en mentaal gezond en ze willen meeveranderen als de situatie daar om vraagt.

Daarnaast kun je binnen de structuur van het IBP nog een specifieke regeling toepassen voor oudere medewerkers. Je geeft ze ruimte om minder te gaan werken met behoud van pensioen (binnen de kaders van de fiscale en pensioenwetgeving). Hiermee creëer je werkgelegenheid, ontlast je oudere medewerkers, bespaar je overall kosten en word je bedrijf productiever.

Werk aan je bedrijf. Werk aan balans. Wij wensen je evenwicht!