Sander Kersloot

“Mijn naam is Sander en ik ben binnen Bentacera werkzaam als senior P&O adviseur. Samen met mijn collega Mara ben ik verantwoordelijk voor het personeelsbeleid binnen alle vestigingen van ons mooie bedrijf. Ik ben getrouwd met Christina en vader van Dennis en Judith. Vandaag mag ik jullie een kijkje geven in wat ik allemaal doe op een werkdag.

Net als heel veel anderen begint mijn dag met een bakje koffie op kantoor. P&O heeft als standplaats Leeuwarden, maar we werken ook regelmatig vanuit één van de andere vestigingen binnen de provincie. Mara en ik proberen de dag altijd even samen te starten met een korte bespreking van wat er allemaal op de planning staat.

Vanochtend staat er een presentatie gepland, die ik mag geven aan de collega’s van één van de MKB-praktijken. Het onderwerp is talent- en competentiemanagement. In 2017 gaan we al onze collega’s een Talenten Motivatie Analyse (TMA) aanbieden. Hierbij worden 22 drijfveren en 44 talenten in kaart gebracht. Het doel hiervan is om de medewerker in zijn of haar kracht te zetten. Tijdens de presentatie nemen we de collega’s mee in wat een TMA precies inhoudt en wat ze kunnen doen met de uitkomsten van deze analyse. Naast het maken van een online test, maakt 360 graden feedback ook onderdeel uit van het assessment.

Na de presentatie is het tijd om de binnengekomen e-mails en telefoontjes te beantwoorden. Ondertussen lopen er collega’s binnen met diverse vragen over arbeidsvoorwaarden en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de lunchpauze proberen we altijd met de collega’s van de Centrale Administratie een stuk te wandelen. Een groot deel van de dag brengen we zittend door, dus beweging is een welkome aanvulling.

’s Middags schuif ik aan bij een overleg over het Young Professional programma, waar Bentacera voor het tweede jaar aan deelneemt. Namens Bentacera zit ik in het platformoverleg zakelijke dienstverlening. Hierin zijn twintig werkgevers vertegenwoordigd die binnen de zakelijke dienstverlening opereren. Tijdens het overleg worden diverse opleidingsroutes (zowel mbo als hbo) en arbeidsmarktontwikkelingen binnen de provincie Friesland en de stad Leeuwarden besproken.
In samenwerking met zes bedrijven en de NHL hebben we een negen maanden durend Young Professional programma opgezet. In dit programma zitten twaalf Young Professionals, allen in dienst bij één van de deelnemende bedrijven. Als projectpartners hebben we periodiek overleg over de voortgang van het programma en over zaken die er uit de groep zijn gekomen. Het is erg leuk om de ontwikkeling van de groep op deze manier vanaf de zijlijn mee te maken.

Na het overleg ga ik nog even snel terug naar kantoor om een aantal mailtjes en telefoontjes te beantwoorden en dan is de dag alweer voorbij. Morgen weer een dag, waarop een aantal sollicitatiegesprekken met mogelijke nieuwe collega’s staan ingepland.”

Sander_Kersloot

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?