De dag van.... Reinolt Reitsma

In Memoriam - Reinolt Reitsma 1994 - 2017


Op 29 december 2017 is onze collega Reinolt Reitsma overleden. Een hartstilstand is hem fataal geworden. Hij is slechts 23 jaar oud geworden. Maar in de korte tijd die hij had heeft Reinolt volop geleefd, genoten. Altijd gestreden en alles bereikt.

Wij herinneren Reinolt als een fijne, betrokken collega.  Mijn naam is Reinolt Reitsma en ik werk sinds juli dit jaar als assistent accountant in de samenstelpraktijk binnen de vestiging Heerenveen. Ik heb vorig jaar stage gelopen bij Bentacera en mag nu, na afronding van mijn hbo-opleiding accountancy, vier dagen per week hier werkzaam zijn.

Om even voor half negen kom ik op kantoor en start ik de dag met een bakje koffie. Vandaag begin ik met het verwerken van een review van een jaarrekening. Ik maak eerst een concept jaarrekening en deze wordt door de relatiebeheerder en/of accountant beoordeeld. Na de review ontvang ik het concept terug en verwerk ik de feedback.

Voor een andere klant ben ik bezig geweest om tussentijdse cijfers te maken. Hierdoor weet de ondernemer precies hoe hij ervoor staat en kan hij vergelijkingen maken met voorgaande maanden en zijn begroting. Voor mij is het dan de taak om te kijken of de cijfers administratief juist verwerkt zijn en of deze juist gepresenteerd worden.

Tussendoor heb ik een bijeenkomst gehad met alle assistenten van kantoor Heerenveen. Tijdens deze bijeenkomst hebben we het gehad over de vraag ‘waar let je nou op bij het samenstellen van een jaarrekening?’. Hierbij leer je van anderen en zo kun je dit gelijk toepassen bij de uitvoering van je werkzaamheden.

Met een paar collega’s en mijn hulphond en tevens (bijna) trouwe kantoorhond hebben we daarna een middagwandeling gemaakt.

In de middag ben ik bezig geweest met het samenstellen van een jaarrekening. Voordat je hiermee begint is er een voorbespreking met de accountant en relatiebeheerder van de klant. Tijdens deze voorbespreking wordt aangegeven waar ik bij het samenstellen op moet letten.

En voor je het weet is de werkdag weer voorbij.

Reinolt_Reitsma

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?