Onijdes Wijma

“Eerst even voorstellen: mijn naam is Onijdes Wijma, ik ben 36 jaar en woon samen met mijn vriendin Mariëlle en onze drie kinderen in Drachten. Ik ben werkzaam als klantadviseur in de MKB-praktijk op ons kantoor in Drachten. In mijn vrije tijd pak ik regelmatig de racefiets en op zaterdag vind je mij wekelijks met mijn zoons op een voetbalveld ergens in Friesland.

En dan nu de werkdag. De dag begint anders en ook wat vroeger dan normaal. Om half acht zit ik in de auto naar Friesland Lease, de locatie waar dit keer het maandelijkse ontbijt van de Ronald McDonald Business Breakfast Club Drachten plaatsvindt. Samen met nog ongeveer 75 leden is Bentacera lid van deze club waar ik tevens voorzitter van mag zijn. Iedere maand hebben we bij een lid van de club gezamenlijk ontbijt. Naast lekker ontbijten en gezelligheid is er voldoende mogelijkheid om zakelijke contacten te leggen en te onderhouden. Het geweldige hoofddoel is de ondersteuning van de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. De volledige opbrengst van de Business Breakfast Club komt ten goede van de Hoeve, een plek waar gezinnen met een gehandicapt kind een onbezorgde vakantie kunnen vieren.

Na een zeer geslaagd ontbijt rijd ik door naar ons kantoor in Drachten, mijn thuisbasis. Ik begin met het doornemen van de mailbox en beantwoord de berichten die een snelle reactie vereisen. Daarna ga ik aan de slag met een verzoek van een relatie. Hij wil graag verhuizen, een zakelijk pand herfinancieren en weten wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe hypotheek. Er is al contact geweest met de bank en aan mij is gevraagd enkele berekeningen te maken. De rente is momenteel erg laag en biedt wellicht mogelijkheden. De berekeningen heb ik aan het einde van de ochtend doorgestuurd naar de bank en vervolgens heb ik direct een afspraak gepland om de mogelijkheden te bespreken.

Inmiddels is het lunchtijd en gelukkig is het mooi weer. We maken een halfuur tijd om een rondje te wandelen over het bedrijventerrein. Niet de mooiste omgeving, maar het is wel goed om even een frisse neus te halen in de buitenlucht en om bij te praten met collega´s.

Na de lunch staat een afspraak gepland met een relatie. Samen met mijn collega Esther gaan we de door haar opgestelde jaarrekeningen 2015 bespreken. Ik hoor mensen nu denken: ‘halverwege oktober nog jaarcijfers 2015 bespreken?’ Ja inderdaad. Deze cijfers waren natuurlijk begin 2016 al bekend, omdat wij ieder kwartaal cijfers verstrekken. Nu hebben we het echter meer over de huidige cijfers en de orderportefeuille 2017. En daarnaast zijn er nog voldoende onderwerpen om te bespreken. Zo heeft de betreffende relatie pensioen in een eigen BV een wil hij daar graag vanaf. Gelet op alle huidige ontwikkelingen op het gebied van pensioen in eigen beheer benoemen wij de mogelijkheden die er zijn en plannen we een vervolgafspraak met de pensioenspecialist van Bentacera.

Het einde van de werkdag komt al in zicht. Ik verstuur nog een aantal uitnodigen naar relaties voor aankomende events waarbij Bentacera betrokken is: Trendship en de Ondernemersprijs Smallingerland. Daarna bespreken we in het team kort de status van een aantal projecten, zodat we van elkaar weten waar we mee bezig zijn en of de planning nog klopt.

Morgen weer een nieuwe dag en waarschijnlijk weer een met veel afwisseling. Dat maakt het werk zo leuk, geen dag is gelijk!”

Onijdes_Wijma

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?