De dag van… Mariska Kuipers!

"Mijn dag begint altijd met een bakje koffie en het opstarten van de computer. Vandaag hebben we om half negen een bijeenkomst van de redactieraad, waar we het gebruik van de sociale media kanalen en de invulling daarvan doornemen. Social media begint steeds meer te groeien binnen Bentacera, wat te merken is bij collega’s. Ze beginnen meer online berichten te posten en komen met tips voor leuke blogs om te delen.

Maar ook bij klanten proberen we het onder de aandacht te brengen, door bijvoorbeeld tips te geven over het gebruik van sociale media (Facebook, Twitter etc.) of de werking en het nut van apps als Tripadvisor en Zoover met ze door te nemen.

Na de bijeenkomst heb ik een voorbespreking met een collega. Zoiets doen we altijd voordat we een gesprek met een klant in gaan. Je hebt de case dan nog helderder voor de geest en kunt meteen van start als de klant er is.

De betreffende klant komt om elf uur langs. Samen hebben we gebrainstormd om helder te krijgen wat de informatiebehoefte van de klant is voor de toekomst. We maken na deze bespreking een toekomstplanning voor de klant, zodat ze bijvoorbeeld weten wat ze nu aan de kant kunnen leggen om later te kunnen genieten van de oude dag.

Ondertussen zijn de assistent accountants druk bezig met het uitwerken van jaarrekeningen en het verwerken van btw-aangiften. Als ik klaar ben met de bespreking, ga ik bij ze langs om enkele vragen te beantwoorden en ze te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Zo help ik ze bijvoorbeeld met de btw-rondrekening en vertel ik ze waar ze op moeten letten bij de controle van de administratie.

In mijn pauze ga ik graag een half uurtje wandelen met mijn collega’s. Nadat we het rondje door het centrum van Heerenveen gemaakt hebben, ga ik aan de slag om de laatste btw’s te verwerken voor de klanten die op vakantie gaan. Het is altijd fijn voor de klant om op vakantie te gaan met het idee dat dit geregeld is. Als laatste pleeg ik nog een aantal telefoontjes met klanten en na een overleg met een fiscale collega, is dag weer voorbij gevlogen."

Mariska_Kuipers

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?