De dag van... Leo Veldhuizen!

“Mijn naam is Leo, ik ben 23 jaar en samen met mijn vriendin ben ik woonachtig in het pittoreske dorp waar de lekkerste koffie vandaan komt: Joure. In mijn vrije tijd speel ik graag gitaar en heb ik een passie voor voetbalarbitrage. Sinds mei 2015 werk vier dagen per week bij Bentacera als Assistent Accountant Controlepraktijk. Elke vrijdag volg ik de master Accountancy aan Nyenrode Business Universiteit. Door deze duale opleiding sluiten theorie en praktijk naadloos op elkaar aan. Een fantastische kans die mij geboden wordt om de titel registeraccountant te behalen!

Hierbij geef ik jullie graag een kijkje in mijn dagelijkse leven. Mijn dag begint met een afspraak. Om half 9 klap ik mijn laptop open bij een klant om de interimcontrole af te ronden. Door de operationeel directeur worden mijn collega Willem en ik eerst bijgepraat over de recente ontwikkelingen. Daarna volgt de afronding van de interimcontrole, waarin wordt beoordeeld in welke mate er gesteund kan worden op de interne beheersing en wat voor invloed dit heeft op de eindejaarscontrole. Deze controle vind ik erg interessant doordat enerzijds de voorbereidingen op de eindejaarscontrole worden gemaakt en anderzijds een unieke ‘blik in de keuken’ wordt geboden.

Tijdens mijn werkzaamheden voert mijn collega een review uit op mijn eerdere werkzaamheden van de overige processen. Door deze tweede controle houden wij de kwaliteit hoog. Doordat hij ook bij de klant aanwezig is, zijn de lijnen kort en kan hij mij bij onduidelijkheden direct benaderen. Als ik een vraag heb, kan ik ook direct bij hem terecht. Bij al mijn collega’s overigens. De drempel ligt erg laag en iedereen is bereid te helpen. Aan het eind van de dag maak ik afspraken met de klant over de openstaande punten.

Naast deze energieke functie heb ik nog een uitdagende hobby: scheidsrechter in de eerste en tweede klasse van het amateurvoetbal. In mijn functie als scheidsrechter ben ik één van de gelukkigen die mag participeren in het talententraject van district Noord. Dit is een traject voor jonge scheidsrechters met potentie die extra coaching krijgen tijdens wedstrijden en waarvoor bijeenkomsten worden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten wordt gesproken over wedstrijdsituaties en worden de nodige handvatten uitgereikt. De bijeenkomst van vanavond staat in het teken van verbale en non-verbale communicatie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat betaald voetbalscheidsrechter Siemen Mulder zien hoe je een beslissing kunt verkopen, preventief kunt handelen en effectief kunt communiceren.

Veel onderdelen en competenties die wij als scheidsrechters behandelen, kan ik in mijn functie als Assistent Accountant ook toepassen en ontwikkelen. Zo leerde ik vanavond dat je bij ongewenste situaties beter niet kunt benoemen wat er fout is gegaan, maar juist moet benadrukken wat de gewenste situatie is: de positieve benadering.

Mijn leerzame dag is bijna ten einde. Morgen is het voor de BU controle kantoordag wat betekent dat we van elkaar gaan leren, afspraken maken en samenwerken. De combinatie tussen samenwerken in teams, het contact met de klant en de unieke kans om bij verschillende bedrijven aanwezig te mogen zijn maakt dit een erg mooi beroep!”

Leo_Veldhuizen

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?