Jan Pieter de Groot

Voordat ik jullie wat vertel over mijn werk, zal ik mij eerst even voorstellen. Ik ben 25 jaar en ben nu vier jaar werkzaam als assistent accountant. Van deze vier jaar ben ik nu ruim een jaar werkzaam bij Bentacera in Drachten. Samen met mijn vriendin heb ik in 2015 een huis gekocht en voor het grootste deel zelf verbouwd. Dit is natuurlijk wel uniek, aangezien de meeste accountants twee linkerhanden hebben!

Mijn dag begint meestal met een half uurtje snoozen. Eenmaal uit bed begint de dag pas echt met een kopje koffie aan de ontbijttafel. Meestal ben ik rond een uurtje of acht op het kantoor in Drachten. Vandaag ga ik eerst naar een klant om hier de administratie van het eerste kwartaal door te nemen. Op deze manier is de administratie op orde en heeft de klant tussentijds een duidelijk overzicht.

Wanneer ik terugkom in Drachten ben ik nog net op tijd voor de lunch. Samen met een aantal collega’s lunch ik altijd tijdens een wandeling. De wandeling duurt ruim een half uur en is er eentje met een stevige pas.

In de middag ga ik met Jacob Boersma naar Mediterra toe voor het bespreken van de jaarrekening die ik heb samengesteld. De jaarrekening is al klaar, maar het is wel handig om een aantal punten nog even goed door te nemen. Na de bespreking verwerk ik de aantekeningen op kantoor en zorg ik ervoor dat de jaarrekening uitgebracht kan worden. Hier heb ik nog mooi een uurtje de tijd voor.

Vooral de afwisseling en het contact met de klanten maakt het vak accountancy voor mij erg leuk en interessant!

2017-04-18_JP

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?