De dag van … Gooitzen Boonstra!

"De aanloop naar de vakantie vind ik een mooie tijd. Lange dagen, veel buiten kunnen zijn, maar ook je agenda leeg maken om uiteindelijk opgeruimd op vakantie te kunnen gaan. Het heeft mijn voorkeur om pas laat op vakantie te gaan. Het is dan rustiger op het werk en je hebt tijd om een aantal I do’s van je schouder te halen. Heerlijk, alweer een actiepunt afgewerkt. En dan ook nog je vakantie tegoed hebben, terwijl de eersten al weer terugkomen van hun vakantie. Kortom geen verkeerde tijd!

Mijn dag als algemeen directeur is altijd divers. Afspraken, overleg en bijzonderheden uitdiepen zijn terugkerende werkzaamheden. Vandaag was een dag vol bijzonderheden. Op dit moment zijn we namelijk al weer bezig met 2017. Wat gaan we doen, waar leggen we de focus op als Bentacera? In september hebben we met onze partners onze jaarlijkse strategiedagen, waar we de koers voor het komende jaar weer uitzetten en bijschaven, maar ook iets langer vooruitkijken.

Onder het genot van het eerste bakje koffie (het lekkerste bakje van de dag) had ik vanmorgen om half negen een brainstormsessie met Mark, ons Hoofd Applicatiebeheer. We werken op dit moment aan procesoptimalisatie: wat kan er anders, en wat zijn nieuwe ontwikkelingen, wat waren ervaringen bij pilots? Ook werkten we het visiedocument uit. Daar hebben we vandaag een mooie slag in gemaakt.

Tussen de bedrijven door heb ik even kort overleg met Sylvia over de cijfers van Bentacera over het eerste halfjaar. Dat gaf mij de bevestiging van iets wat ik al zo voelde: we zitten op koers! Vervolgens komt een kantoorleider langs om zijn ideeën rondom aanpassingen van zijn personeelsformatie en wat trends binnen ons vakgebied te bespreken. Een mooi, inspirerend gesprek. Ik word elke keer weer blij van initiatief en bevlogenheid van collega’s om zaken te verbeteren.

Eigenlijk doe ik naast mijn werkzaamheden geen direct klantenwerk meer, maar toch weten ze me zo nu en dan te vinden voor een bijzondere vraag c.q. traject. Zo ook vanmiddag. Samen overleggen, specialisten erbij halen, verbinding leggen en de klant blij maken. Dat klantenwerk blijft ontzettend leuk.

Een van de nieuwe ontwikkelingen waar ik mij verder mee bezig houd, is het beschikbaar stellen van digitale dashboards met stuurinformatie voor klanten. Hierover voerde ik in de middag een gesprek met de leverancier. We hebben onze eerste ervaringen besproken, wat er anders moet, wat onze visies zijn en daar vervolgens afspraken over gemaakt.

Voor dat gesprek plaatsvond mocht ik even een proefritje maken met de elektrische BMW i8, waar mijn bezoek mee aan kwam rijden. Ja, die verleiding was toch wel heel groot! Om even de beleving van dit futuristische racemonster te ervaren was niet verkeerd!

En zo vliegt voor mij ook deze dag weer voorbij. Voor je het weet is het weer half zes en is er morgen weer een dag om met veel plezier te bouwen aan Bentacera".

Gooitzen_Boonstra

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?