Feye Postma

“Mijn naam is Feye, ik ben 23 jaar en woon in het Friese dorpje Twijzel. Eind oktober ben ik begonnen als assistent accountant bij Bentacera. Daarbij houd ik mij bezig met zowel MKB-klanten als agrarische klanten. Dit zorgt voor een leuke afwisseling binnen mijn werkzaamheden. Voordat ik begon te werken bij Bentacera heb ik de studie bedrijfseconomie gedaan aan de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van de voetbalsport en kijk ik graag naar films.

Mijn dag begint met een snel ontbijt, waarna ik in de auto richting Drachten stap. Het is kwart over acht wanneer ik op kantoor arriveer. Ik begin met het opstellen van de BTW-aangifte voor een klant. De klant heeft de administratie zelf al ingevoerd. Ik controleer de administratie en pas deze aan waar nodig. Als de administratie op orde is kan ik de conceptaangifte maken.

Nadat de aangifte is klaargezet voor de relatiebeheerder ga ik aan de slag met de administratie van een melkveehouderij. De administratie wordt in een map aangeleverd en ik zorg ervoor dat deze juist in het boekhoudprogramma wordt ingevoerd. Vervolgens geef ik door dat de BTW-aangifte kan worden opgesteld.

En dan… is het al tijd voor pauze! Deze dag iets anders dan normaal. In de middag hebben we namelijk met team MKB Drachten een cursus over risicogericht samenstellen: het zo efficiënt mogelijk samenstellen van de jaarstukken. Dit is alleen mogelijk als je veel kennis hebt van de onderneming en de branche waarin de onderneming zich bevindt. Daarnaast dien je meer tussentijdse werkzaamheden uit te voeren om te garanderen dat de administratie klopt met de werkelijkheid.

Daarom stap ik in de auto richting Heerenveen, waar de cursus wordt gegeven. De cursus blijkt erg leerzaam, met een goede combinatie van theorie en praktijk. Rond een uur of zes staat er een lekkere maaltijd voor ons klaar en is het tijd voor wat ontspanning. Na deze pauze is het tijd om het geleerde toe te passen op bestaande dossiers. Hieruit ontstaan leuke discussies, waardoor dit een goede manier blijkt om de theorie in de praktijk te brengen. Rond een uur of half acht is het tijd om naar huis toe te gaan. Een lange, maar ook zeker een leerzame en leuke dag!”

Feije_Postma

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?