De dag van... Femke Oord!

"Vandaag is het aan mij de eer om iets over mijn dag te vertellen, maar eerst zal ik mezelf even voorstellen.

Ik ben Femke Oord en ik ben sinds maart werkzaam als assistent accountant bij Bentacera in Drachten. Naast mijn werk volg ik ook nog de opleiding Accountancy aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, waar ik in september aan mijn laatste jaar begin. Naast werk en school, vind ik het ook erg leuk om te koken.

Mijn dag begint altijd met een cappuccino en het opstarten van mijn computer. Vandaag ga ik daarna bezig met de administratie van een restaurant. Het verschilt per klant wat de werkzaamheden zijn. De ene klant boekt zelf de administratie in en dan doe ik alleen de btw-aangifte, andere klanten kiezen ervoor om de complete administratie door ons te laten verzorgen. Zoals ook bij deze klant.

Gister heb ik alle facturen al ingescand en ingeboekt met Basecone (een scan- en herkensysteem waar we mee werken). Daarnaast heb ik gister ook al de bankmutaties verwerkt waardoor ik vandaag alleen nog de btw-aangifte en de tussentijdse rapportage moet opmaken. Het mooie aan zo’n tussentijdse rapportage is dat je snel inzicht hebt in het resultaat en heel makkelijk een vergelijking kunt maken met de actuele cijfers en de cijfers van vorig jaar.

Wanneer dat klaar is ga ik verder met het afronden van de jaarrekening voor een camping. Mijn collega Esther had tussentijds al heel veel werkzaamheden gedaan, waardoor ik niet veel hoefde te corrigeren en daardoor het dossier erg snel kon afronden. Er hoefden alleen nog wat puntjes op de i. Nu de complete jaarrekening klaar is kan alles ter review door naar de relatiebeheerder.
Vandaag heb ik ook nog een publicatierapport voor de Kamer van Koophandel opgemaakt en een voorbespreking gehad voor een winstaangifte.

Na dit overleg is het alweer tijd voor pauze. Tijdens mijn pauze ga ik altijd met mijn collega’s eten in de kantine. Ik vind het erg belangrijk om een half uurtje pauze te nemen. Het is toch even een moment van ontspanning.

Als de pauze weer voorbij is, pak ik een winstaangifte op van een zzp’er in de bouw. Deze persoon heeft zijn onderneming vorig jaar gestart en maakt nog geen gebruik van een boekhoudpakket. Ik moet dus zelf een balans en winst-en-verliesrekening samenstellen in Excel. Voordat ik aan die werkzaamheden begin, neem ik de aangeleverde stukken even door. Meteen zie ik dat het resultaat fors is toegenomen ten opzichte van voorgaand jaar. Ik vind het altijd leuk om te zien wanneer een ondernemer het goed doet. Ik zie zelfstandigen als de drijfveer van de economie en daarom vind ik het belangrijk dat ik mijn werk goed uitvoer. Met deze winstaangifte ben ik de rest van de dag wel zoet.

Inmiddels werk ik alweer bijna zes maanden bij Bentacera. De tijd is echt voorbij gevlogen. Ik heb ontzettend veel geleerd en ik kan niet wachten om nog meer te leren. Werken bij Bentacera zorgt voor een fijne afwisseling met het studeren en zo kan ik ook mijn geleerde theorie in de praktijk brengen. De begeleiding is erg goed en ik krijg alle ruimte om mezelf te ontwikkelen. Daarnaast heerst er ook een gezellige sfeer onder alle collega’s, wat het werk nog leuker maakt!"

Femke Oord

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?