De dag van... Evelien Hoogenberg!

"Martijn heeft het spits mogen afbijten met deze rubriek en nu mag ik jullie gaan vermaken met mijn dagelijkse activiteiten bij Bentacera. Maar graag wil ik jullie eerst kennis laten maken met… mij.

Zoals jullie al hebben gelezen is mijn naam Evelien. Samen met mijn vriend en twee katten Bikkel en Bliksem woon ik in het prachtige dorp Heerenveen. Lekker dicht bij de bossen waar ik in mijn vrije tijd ook veel te vinden ben, op mijn mountainbike of met de benenwagen. Ik werk al bijna zeven jaar bij Bentacera (lees: ik hoor bijna bij het kantoormeubilair). Tijdens mijn studie Accountancy heb ik besloten om het bedrijfsleven in te duiken.. en wat ben ik blij geweest met die keuze! De studie Accountancy is namelijk nogal theoretisch. Doordat ik bij Bentacera de ruimte en tijd heb gekregen om in aanraking te komen met het accountantsvak is die theorie gaan leven.

Bij Bentacera ben ik relatiebeheerder, zit ik in de OR, in de redactieraad en ook in de horecabranchegroep. Zoals jullie zien krijg ik dus veel ruimte om te doen wat ik leuk vind. Mijn job als relatiebeheerder vind ik geweldig. Lekker veel contact met klanten, veel naar klanten toe én veel interne samenwerking om klanten happy te maken. Dan helpt het natuurlijk wel dat ik alleen maar leuke klanten en collega’s heb… (slijm slijm)

En nu eindelijk, het onderwerp waar jullie op hebben gewacht.. mijn dag! Mijn wekker gaat niet af om zes uur zoals die bij Martijn. Mocht dit wel gebeuren, zit er gelukkig nog een snoozeknop op. Ik had de ambitie om vandaag lekker vroeg te beginnen maar was toch pas weer om acht uur op kantoor. Door het prachtige weer kom ik in de relaxmodus tijdens de heenreis: dakje open, muziekje aan en zonnebril op.. heerlijk.

Eenmaal op kantoor aangekomen ben ik gestart met het doornemen van een liquiditeitsprognose van onze klant. Een liquiditeitsprognose geeft een klant sturing in hun debiteurenbeleid, factureringsbeleid en crediteurenbeleid, erg belangrijk dus! Bij het doornemen van een liquiditeitsprognose kijk ik mee of de hiervoor genoemde punten optimaal zijn opgenomen. Zodat onze klant op basis van de liquiditeitsprognose zijn onderneming beter kan aansturen. Door onjuiste informatie kan het zijn dat er verkeerde beslissingen genomen worden. Verder kijk ik naar een stuk prognose die hierin wordt meegenomen. Is het realistisch of rekenen we ons rijker dan we zijn? De vragen die ik hierover heb bespreek ik meteen even telefonisch met de klant. Lekker snel, direct en je hebt meteen duidelijkheid over wie wat gaat doen en wanneer.

Vervolgens snel door naar een intern overleg over het samenstellen van een jaarrekening. Bij dit overleg heb ik een assistent-accountant geholpen met de laatste punten op de i zetten in de jaarrekening. Bij iedere jaarrekening waar wij een samenstellingsopdracht voor uitvoeren hebben wij een team van collega’s die elkaar hierbij helpen. De assistent-accountant is degene die het dossier uitwerkt en de jaarrekening samenstelt. De relatiebeheerder zorgt ervoor dat het dossier en de jaarrekening kwalitatief goed genoeg is. Verder zorgt de relatiebeheerder voor verbinding met de klant en het team. Tenslotte kijkt de accountant nog naar het dossier en de jaarrekening om ervoor te zorgen dat het document waaronder hij of zij een handtekening zet kwalitatief goed is. Kwaliteit is niets voor niets een van onze kernwaarden.

Na dit overleg ben ik doorgegaan naar een afspraak met een klant. Zij hebben een prachtig product geleverd waarvoor zij subsidie ontvangen. Hiervoor moet alleen nog wel een afrekening gemaakt worden. Het dossier heb ik samen met die klant doorgenomen zodat de controleopdracht soepel verloopt. Wat die controleopdracht dan precies inhoudt.. daar gaat mijn collega Hans van der Steen binnenkort meer over vertellen.

Na een ontzettende leuke ochtend heb ik tijd gemaakt voor een heerlijk halfuurtje in de buitenlucht. Samen met mijn collega´s bijpraten in de zon op ons dakterras is een heerlijk relaxmomentje.

Teruggekomen van de zon heb ik mij volledig gestort in een leuke bijeenkomst voor onze redactieraad. Veel besproken, veel nuttige onderlinge afspraken gemaakt en ideeën opgedaan. Deze bijeenkomst worden gedaan onder leiding van Gerard Duursma, iemand die ideeën en onderwerpen op een goede manier kan brengen. Tijdens de bijeenkomst hebben wij gesproken over Slack (een nieuw communicatiemiddel dat zeker een aanrader is!), gadgets, onze statistieken op social media en over het vullen van onze LinkedIn-profielen.

En inmiddels is ook mijn dag alweer om.. GEVLOGEN zelfs. Het mooie van mijn vliegende dagen is dat ik ze beleef met veel plezier en passie. Zodat ik iedere dag als ik opsta met plezier naar mijn werk ga. Doen waar je blij van wordt, wat wil je nog meer?"

Evelien_Hoogenberg

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?