De dag van… Edwin van der Velde!

“Mijn naam is Edwin en ik ben als Personeel en Salarisadviseur inmiddels alweer 20 jaar verbonden aan Bentacera. Voordat mijn werkdag begint is het zoals elke dag ochtend weer dringen geblazen in de badkamer. Hierbij probeer ik mijn vrouw Natasja en mijn dochter Floortje altijd te snel af te zijn. Samen wonen we in Heerenveen.

De afdeling Personeel en Salaris heeft Drachten als basis, maar we schuiven ook vaak aan op een ander kantoor. De dag begint natuurlijk met een kop koffie. Na deze opstart begin ik met het schrijven van een advies over de consequenties van een werknemer die ziek uit dienst gaat. Daarnaast zet ik voor de werkgever op een ritje wat hij moet regelen, zoals een tijdige melding aan het UWV en de aanzegging van de arbeidsovereenkomst.

Na deze werkzaamheden stel ik een arbeidsovereenkomst op voor een nieuwe werknemer, voeg ik hem toe in de loonadministratie en zorg ik voor de aanmelding bij het pensioenfonds en de verzuimverzekeraar. Daarna volgen nog meer vraagstukken van diverse relaties over de werkkostenregeling, mutaties, reiskosten en werkgeverslasten.

Als laatste houd ik met bezig met het opstellen van een modelovereenkomst, zodat de betreffende onderneming toch nog kan werken met zelfstandigen zonder personeel na de afschaffing van de VAR. Nog snel even poseren voor een foto bij deze rubriek, en de dag is alweer voorbij gevlogen!”

Edwin_van_der_Velde

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?