Versoepeling urencriterium voor 2020

Geüpdatet op 16-7-2020 13:26:18

Als ondernemer in de inkomstenbelasting heb je recht op verschillende ondernemersfaciliteiten in de inkomstenbelasting. De belangrijkste zijn de zelfstandigenaftrek, de MKB-winstvrijstelling, de meewerkaftrek en de oudedagsreserve. De zelfstandigenaftrek, de meewerkaftrek en de oudedagsreserve gelden alleen als je het zogenoemde urencriterium voldoet.

Urencriterium
Een onderdeel van het urencriterium is dat je minimaal 1225 uren per jaar aan je onderneming besteedt. Dit criterium wordt voor 2020 aangepast. Om te voorkomen dat ondernemers het recht op ondernemersfaciliteiten verliezen zal de Belastingdienst er van 1 maart 2020 t/m 30 september 2020 van uitgaan dat ondernemers altijd minimaal 24 uren per week aan hun onderneming hebben besteed, ook als ze die uren door de coronacrisis niet daadwerkelijk hebben besteed.

·Seizoensgebonden ondernemers
Voor seizoengebonden ondernemers is dit niet het geval als de piek van hun werkzaamheden in de genoemde periode valt. Daarom geldt voor deze ondernemers een aanvullende regeling. Zij worden geacht het aantal uren te hebben besteed in deze periode zoals zij dat ook in andere jaren doen. Je kan dan met behulp van de administratie van vorig jaar inschatten hoeveel uren hij aan de onderneming heeft besteed in de periode van 1 maart 2019 tot en met 30 september 2019 en zo ook beoordelen of hij in 2020 aan het urencriterium voldoet. Zo zal ook voor seizoengebonden ondernemers een versoepeling van het urencriterium in 2020 gaan gelden.

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?