Scheiden in coronatijd....hoe regel je dat?

Geüpdatet op 1-7-2020 13:01:37

Wanneer de beslissing om uit elkaar te gaan definitief is gemaakt, rijst vaak de vraag waar te beginnen en wat te regelen. Een scheiding regelen is een persoonlijke gebeurtenis en het heeft dan ook onze voorkeur om gezamenlijk om de tafel te zitten en alles goed door te spreken. Op onze kantoren zijn verschillende mogelijkheden om conform de RIVM richtlijnen samen te kunnen zitten op gepaste afstand.

Stukken aanleveren en kort contact gaat per mail of telefonisch, maar bij bespreking van de belangrijke zaken doen we dit het liefst op kantoor. De gezondheid van iedereen moet dit natuurlijk wel toelaten, anders maken we gebruik van alternatieven.

In de periode voor de zomervakantie (en ook daarna) merken we altijd dat er meer scheidingen plaatsvinden. Nu het leven van veel mensen anders is geworden de laatste maanden door het Corona virus, maakt het dat dit effect wordt versterkt. Het bij elkaar zitten, gemis van sociale contacten en de extra zorg voor de kinderen thuis kan zorgen voor extra spanningen.

Er zijn vaak veel vragen op het moment dat je besluit om uit elkaar te gaan. “Maar hoe zit dat dan met het huis? Hoe zit het met pensioen, de omgangsregeling en van welk bedrag moet ik straks maandelijks rondkomen? Hoe moet ik dat allemaal regelen?”

Wij helpen je graag gedurende het hele scheidingstraject, bekijken jouw persoonlijke situatie en bespreken samen de mogelijkheden. Meer weten? Neem dan contact op met onze scheidingsbemiddelaar Ylva Bruinsma (via 088-3210789 of door middel van onderstaand contactformulier).

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?

Werkgebied

74092d12-7f1f-4a06-a7fd-b17d1cfce256