Nieuw btw-nummer voor eenmanszaak

Geüpdatet op 28-10-2019 12:57:14

Alle eenmanszaken krijgen in het najaar van 2019 een brief van de Belastingdienst met een nieuw btw-identificatienummer. Met jouw eenmanszaak ga je dit nieuwe btw-identificatienummer vanaf 1 januari 2020 gebruiken bij al je contacten met klanten of leveranciers.

Waar moet je rekening mee houden:
Je moet het nieuwe btw-identificatienummer vermelden op je facturen en website. Staat het oude nummer nog op brieven of andere communicatiemiddelen? Vervang het dan door het nieuwe btw-identificatienummer.

Koop je goederen of diensten in bij buitenlandse partijen? Geef dan het nieuwe btw-identificatienummer aan hun door. Zij moeten namelijk jouw btw-nummer op hun facturen vermelden.

Moet je zelf de btw verleggen naar jouw afnemer? Controleer dan goed of jouw afnemer het juiste btw-identificatienummer opgeeft zodat jij een juiste factuur kan opstellen.

We verzoeken je hierbij dan ook het nieuwe nummer voor onze dossiervorming aan ons door te geven.

Voorkom dat jouw verkoopfacturen als spam wordt gezien
Wanneer je gebruik maakt van de facturatiemodule van Twinfield krijg je een systeemmelding inzake het SPF record. In Twinfield geeft de waarschuwing 'E-mail aflevering verbeteren​' aan dat de juiste DNS-instellingen ontbreken.

Als je wilt dat de verkoopfacturen, offertes en herinneringen vanaf 1 november niet in de SPAM box van jouw klant terecht komen, dien je de beheerder van de emailserver de volgende tekst te laten toevoegen aan het SPF-record binnen het domein (met een spatie voor de i van include en een spatie na de m van com):​

rtaImage

Na 1 november zal zonder aanpassing van de SPF-record facturen voortaan als volgt aankomen bij de ontvanger: invoicing@mailer.twinfield.com on behalf of naam@domein.com.

Mocht je meer informatie willen, neem dan contact op met jouw contactpersoon bij Bentacera.

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?