Fries opleidingsbedrijf bouwt aan toekomst

Geüpdatet op 27-7-2020 16:32:21

Bij Bentacera komen dagelijks veel verschillende bedrijven voorbij. Tijd voor een bezoek! Deze keer namen we een kijkje in de wereld van de bouw en gingen we in Leeuwarden op bezoek bij Bouwmensen Friesland-Nunspeet. Dit bedrijf ondersteunen wij op het gebied van advies, verdieping en innovatie. We spraken met boekhouder Wopke Kooistra en hoofd administratie Isella van der Veer.

Bouwmensen is een bedrijf gespecialiseerd in opleiding en scholing van leerlingen en volwassenen in de bouw. Het bedrijf in de Friese hoofdstad bestaat al zo’n dertig jaar en is gestart in de crisis van de jaren ‘80. Isella: “Het bedrijf is destijds opgericht vanuit de gedachte dat er geen vakmensen meer zouden zijn wanneer de crisis voorbij was.” Inmiddels werkt het bedrijf onder de landelijke vlag van Bouwmensen, net als ruim dertig andere vestigingen. Elk jaar komen er meer bij.

Bouwmensen Friesland-Nunspeet heeft naast Leeuwarden en Nunspeet ook een vestiging in Heerenveen. Ze bestaan uit een opleidingsgedeelte, een PraktijkUitzendbureau en een onderdeel Bouwtalent. De afgelopen jaren heeft Bentacera samen met Wopke de samenhang tussen deze drie onderdelen verbeterd. “Ze hebben geholpen alles overzichtelijker te maken, met meer structuur en duidelijke lijnen. Hierdoor hebben we een goede stap kunnen zetten in de automatisering”, vertelt Wopke enthousiast over de samenwerking.

In het noorden gaat het heel goed met de bouw. Wopke: “Het is druk, de leerlingen zijn allemaal uitgeplaatst.” In de komende vijf jaar verwacht Bouwmensen in Nederland een toename van 60.000 arbeidsplaatsen in de bouw, mede door uitstroom van de oudere generatie. Wopke houdt daarom rekening met een ander probleem: “Een schaarste van uitzendkrachten en leerlingen.” Via hun uitzendbureau werken ook veel ouderen en die stoppen straks allemaal. “Er staat nog geen nieuwe aanwas klaar en daar zijn we nu daarom volop mee bezig. Dat heeft tijdens de crisis natuurlijk allemaal stilgestaan. Dat merk je echt!”

Wopke geeft aan dat ze op advies van Bentacera nu alweer een tijd werken met Twinfield en Speedbooks. “Dit is gekoppeld aan onze loonpakketten en aan het urenregistratiesysteem. Wouter Jan en Laurens hebben uitgezocht welk pakket het beste bij onze wensen past en deze systemen bevallen ons inderdaad prima.” De eerstkomende drie jaar wil Bouwmensen Friesland-Nunspeet een verdiepingsslag maken. “Kwaliteitsverbetering en ontwikkeling staan op de eerste plek. Je moet wel met je tijd meegaan. De bouw verandert voortdurend, dus innoveren is ontzettend belangrijk. Bij dat stukje advisering en verdieping helpt Bentacera ons.”

In de toekomst wil het bedrijf graag een bouwloket creëren waar alle organisaties onder vallen. “Al het personeel van de verschillende locaties zit samen in één gebouw en iedereen helpt elkaar over en weer. Als je voor Bouwmensen werkt, werk je ook voor Bouwtalent en voor het uitzendbureau”, vertelt Isella. “Het zou daarom mooi zijn als we over vijf jaar één logo hebben voor al onze onderdelen.” Haar streven is om hét bouwloket van Friesland te worden. “Wanneer bouwbedrijven een vraag hebben, moeten ze eigenlijk als eerste denken: ik moet Bouwmensen bellen!”

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?